Бјелица: Овогодишњи Илиндан спорт фест оправдао очекивања

Начелник општине Соколац Милован Бјелица обратио се учесницима и публици овогодишњег Илиндан спорт – феста.

Његов говор преносимо у цијелости:

– Поштовани посјетиоци, драги пријатељи,

Приводимо крају овогодишњи, једанаести по реду Илиндан спорт – фест, једну од најпознатијих и најпопуларнијих спортских манифестација у Граду Источно Сарајево, чији је спонзор Јелен пиво, а покровитељ општина Соколац.

Када смо почињали, ни сањали нисмо да ће Илиндан спорт фест доживјети овакав успон и замах, да ће постати изузетно популаран, израсти у истински фестивал спорта на подручју Сарајевско-романијске регије.

Овогодишња спортско-туристичка манифестација окупила је преко 300 младих спортиста, међу којима су били професионални спортисти и рекреативци. Сви су се нашли у незаборавном колу младости, овдје на спортским теренима, смјештеним између Основне школе и Спортске дворане. Организовани су турнири у футсалу, уличном баскету, одбојци на пијеску, тенису и билијару. Ове године, што је новина – организована је МТБ – бициклистичка трка, која ће ући у традицију ова манифестације. Судионици Илиндан спорт феста били су спортисти из свих општина Града Источно Сарајево, Рогатице, Вишеграда, Зворника, Власенице, федералног Сарајева и других мјеста. Учествовало је преко 300 спортиста.

Овогодишњи Илиндан спорт- фест почео је дјечијом уличном трком на стази дугој 200 метара, у којој су учествовало преко 200 малишана. Трку је организовало овдашње Удружење „Мајка и дијете“.

Публика је имала прилику да прати веома занимљива такмичења, пуна неизвјесности, која су, што је изузетно важно, красили фер – плеј и све друго што спорт и физичку културу чини узвишеном. Играло се жестоко на спортској арени, а када се утакмица заврши, рука се пружала побједнику, искрено се честитало бољем. То овакве манифестације чини посебним. То је оно што ће се памтити и бити најбољи позив да се на овај спортски полигон дође и догодине.

Преко 30 младих било је директно укључено у организацију Илиндан спорт феста.

Побједник у турнира у футсалу је екипа МОНС из Сокоца која је у финалном сусрету, у изузетно занимљивој утакмици, након пенал серије, савладала екипу Сревис Ђурђић.

Најбоља екипа у уличном баскету била је Ординација Јанковић.

Најуспјешнија екипа у одбојци на пијеску је Епокси Паја из Сокоца.

Свим побједницима, а и пораженим искрене честитке од организатора овогодишњег 11. Илиндан спорт – феста. Надамо се да ћете доћи и идуће године.

Укупан наградни фонд износио је 13.500 марака.

У овом тренутку, када се ближи крају ова манифестација, морамо поменути незаборавна дружења уз музику и пјесму сваке ноћи поред спортских терена. Организатори кажу да су дружења младих из више општина Сарајевско – романијске регије окупила преко 15 хиљада посјетилаца. У минулој ноћи овдје се забављало и дружило око двије хиљаде младих, али и оних у средњим годинама.

Треба изразити ријечи захвалности свима који су помогли организовање и одржавање овогодишњег, једанаестог Илиндан спорт- феста, а посебно покровитељу – општини Соколац , спонзору – Компанији Јелен пиво, Граду Источно Сарајево, Јавном-комуналном предузећу Соколац, Туристичкој организацији Соколац, Ватрогасној јединици Соколац, Установи за културу Перо Косорић Соколац и локалним привредницима.

Медијски покровитељи ове манифестације били су портал Соколац-срце Романије, Инфо центар Соколац и портал Спорт ДЦ.

Хвала, још једном, свима који су пружили помоћ да би овогодишњи Илиндан спорт фест оправдао очекивања.

Видимо се догодине, на 12. Илиндан спорт фесту – поручио је Бјелица.