Атлетичарима „Гласинца“ 19 медаља на Првенству Српске

Соколачки атлетичари освојили су 19 медаља на Првенству Републике Српске за сениоре и сениорке и за старије пионире и пионирке које је одржано на Сокоцу, рекао је Срни један од тренера у овом соколачком Атлетском клугу Неђо Ђуровић.

Сениори су на јучерашњем такмичењу на соколачком стадиону „Бара“, које је отворио начелник општине Соколац Милован Бјелица, освојили девет, а старији пионири десет медаља.

Шампионка Сара Лучић освојила је златну медаљу у скоку увис и сребрну у троскоку у сениорској конкуренцији.

Сокочанин Александар Лучић освојио је златну медаљу у бацању копља, а његовим клупским колегама Ратку Ђуровићу припала је сребрна, а Михајлу Мемедовићу бронзана медаља у истој дисциплини.

Лучић је рекао Срни да је задовољан резултатом, посебно јер се такмичење одржава у његовој општини на стадиону „Бара“, додајући да је постигао резултат сезоне.

„Копље сам бацио 64,31 метар и постигао резултат сезоне“, истакао је Лучић, те додао да је његов лични рекорд 66,68 метара.

Лука Кезуновић освојио је двије сребрне медаље у скоку увис и у трци на 400 метара са препонама.

Марко Лубарда окитио се сребрном медаљом у бацању кладива и бронзаном у бацању кугле.

У категорији старијих пионира, Михајло Крстајић освојио је златну у бацању кугле и бронзану у трци на 100 метара.

Крстајићев клупски колега Алекса Бакмаз, окитио се сребрном медаљом у трци на 3.000 метара са препонама, а у скоку удаљ освојио је бронзану медаљу.

У категорији старијих пионирки, сребрне медаље припале су Анастасији Новаковић у скоку удаљ, Јани Јакшић у скоку увис и Катарини Кезуновић у трци на 2.000 метара.

Двије брознане медаље припале су Емилији Радоњић у скоку удаљ и Ана Бољанић у бацању копља.

Пионирке „Гласинца“ освојиле су бронзану медаљу и у дисциплини штафета.