Састанку присуствују: Дејан Елез, предсједниккомисије, Вера Мијатовић самостални стручни сарадник за спорт и физичку културу-секретар комисије, те представници спортских клубоваМирослав Дивчић, Бојан Копривица, Радмила Марковић, Огњен Крешталица, Зоран Јоловић, Милош Јанковић, Предраг Добриловић, Јован Боровчанин, Предраг Батинић, Огњен Мијатовић, Миодраг Борованин, Жељко Делић, Дејан Кезуновић и Милан Цуровић в.д. директор спортске дворане.

Вера Мијатовић је предложила следећи

ДНЕВНИ РЕД

1. Осврт на 55. МОСИ Прибој-2018
2. Избор руководиоца такмичења по спортским гранама
3. Активности везане за организацију 56.МОСИ „Соколац-2019“
4. Разно

Дневни ред је једногласно усвојен.

Тачка 1.

У оквиру ове тачке Дејан Елез је укратко изложио недостатке уочене на претходним играма у Прибоју и оне се углавном односе на неадекватан смјештај спортиста у школама, те удаљеност туш кабина.

Огњен Мијатовић је истакао да су услови у стрељани нису били адекватни јер је била слаба расвјета.

Милош Јанковић, дао је осврт на теримине одигравања утакмица и преклапања термина када се чекало да се очисте свлачионице, те да се о томе води рачуна, а дао је и приједлог да се помоћни фудбалски терен комплетира и отклоне недостаци из разлога што ће требати за предстојеће МОСИ, а како би се исти верификовао и код фудбалског савеза за одигравање утакмица.

Миодраг Боровчанин, узимајући у обзир искуства са предходних МОСИ предложио је да се финална такмичења у каратеу планирају на отвореном терену.

Тачка 2.

У оквиру ове тачке Дејан Елез предложио је руководиоце по спортским гарнама за 56. МОСИ Соколац-2019, како слиједи:

1. АТЛЕТИКА (М и Ж) Милан Цуровић и Горан Цвијетић,
2. ФУДБАЛ (М и Ж) Огњен Крешталица, Милан Реновица, Зоран Јоловић и Милош Јанковић
3. МАЛИ ФУДБАЛ ( М) Предраг Добриловић
4. КОШАРКА (М и Ж) Бојан Копривица и Томислав Тамбурић
5. РУКОМЕТ (М и Ж) Јован Боровчанин, Ђорђе Радовић
6. ОДБОЈКА И ОДБОЈКА НА ПИЈЕСКУ (М и Ж) Радмила Марковић, Марко Обреновић и Сњежана Вишњић
7. ШАХ (М и Ж) Предраг Батинић и Саша Косорић
8. СТРЕЉАШТВО (М и Ж) Драженко Јанковић, Огњен Мијатовић и Здравко Шубара
9. КАРАТЕ (М и Ж) Миодраг Боровчанин,Мирослав Дивчић и Огњен Шаровић
10. ПЛАНИНАРСТВО (М и Ж) Жељко Делић
11. ТЕНИС ( М) Дејан Кезуновић
12. СТОНИ ТЕНИС (М и Ж) Ивана Јефтић, Mиломир Цуровић
13. РИБОЛОВ (М) предстваник Удружења спортских риболоваца“Биоштица“
14. БИЦИКЛИЗАМ ( М ) задужује се Мирослав Дивчић, да разговара са представницима из Рогатице (Лука Глибо и Зденко Брусин)

Тачка 3.

У оквиру ове тачке Вера Мијатовић је упознала присутне да су у обавези до краја мјесеца јануара 2019. године да доставе спецификацију потребне спортске опреме и реквизита, затим приједлоге за одклањање недстатака на постојећим спортским објектима и теренима, као и потребан број особља тренера, волонтера, који би се ангажовали организацију спортских такмичења у оквиру 56. МОСИ Соколац 2019.године.

Дејан Елез их је подсјетио да у оквиру свог плана за предстојеће МОСИ изаберу тим који ће ефикасно обављати обавезе и задужења, теда доставе своје приједлоге шта треба да се уради везано за спортска борилишта, како би се иста адекватно припремила, а у циљу да оправдамо епитет добрих домаћина.

Тачка 4.

У оквиру ове тачке Вера Мијатовић обавјестила је присутне о активностима које ће се реализовати у наредном периоду, а односе се на манифестацију Избор спортисте године општине Соколац за 2018.годину. Присутним је подјељен допис по коме су у обавези доставити приједлоге до 16.01.2019. године, како би Савјет за спорт благовремено предузео даље активности и послао приједлоге за Избор спортисте Града Источно Сарајево.

По овој тачки дневног реда Бојан Копривица испред Кошаркашког клуба „Соколац“ истако је резултате које Клуб постиже у оквиру такмичења Прве лиге РС, те изразио незадовољство да у минулој полусезони за трошкове одигравања утакмица нису финансирани из буџета општине.

Остали присутни такође су изразли незадовољство због непостојања званичне расподјеле општинских буџетских средстава за финансирање спортских клубова.

Састанак је завршен у 11.00 часова

ЗАПИСНИЧАР
Вера Мијатовић

ПРЕДСЈЕДНИК КОМИСИЈЕ
Дејан Елез