Са пете сједнице Сталног комитета 55. МОСИ Прибој одржане 06. децембра 2018. године у сали СО-е Соколац са почетком рада у 12,00 часова.

Састанку присутвују: Енвер Гусинац (Нови Пазар), Борјан Џогаз (Пљевља), Дамјан Кнежевић (Бијело Поље), Марковић Радмила (Соколац), Мићевић Дејан (Рогатица), Марко Матић (Спортски савез Србије), Ђорђе Дујевић (Секретар сталног комитета), Дејан Петровић (Пожега), Филип Комарица (Прибој), Дејан Елез (Соколац), Љубивоје Вранић (Нова Варош) и Љубо Вукадиновић (Мојковац) чланови скупштине МОСИ.

Предсједник Сталног комитета ставио је на разматрање дневни ред.

Чланови Сталног комитета нису имали примједби на предложени дневни ред и једногласно су усвојили следећи:

ДНЕВНИ РЕД

1. Извјештај о одржаним 55. МОСИ Прибој 2018. године.

2. Примопредаја предсједавања Сталног комитета.

  • Избор предсједника Сталног комитета 56. МОСИ Соколац 2019. године
  • Секретара Сталног комитета 56. МОСИ Соколац 2019. године

3. Разматрање пријава и доношење приједлога о додјели организације 57. МОСИ 2020. године.

4. Текућа питања.

Тачка 1.

Под овом тачком дневног реда предсједник Сталног комитета 55. МОСИ Прибој 2018. године Филип Комарица укратко је упознао присутне са Извјештајем о одржаним 55. МОСИ играма гдје је истакао да се Организациони одбор најискреније захваљује свим учесницима МОСИ на учешћу и олимпијском духу фер-плеја који су донијели у град Прибој као исвим волонтерима и особљу, организацијима и појединцима који су учествовали и дали огроман допринос у организацији 55. МОСИ Прибој 2018. године.

Драгим пријатељима из Општине Соколац зажелио је успјешну организацију предстојећих 56. МОСИ Соколац 2019. године.

Тачка 2.

Под овом тачком дневног реда предсједник Скупштине Сталог комитета ставио је на разматрање:

– Примопредаја предсједавања Сталног комитета.
– Избор предсједника Сталног комитета 56. МОСИ Соколац 2019. године
– Секретара Сталног комитета 56. МОСИ Соколац 2019. године.

Филип Комарица предсједник Сталног комитета 55. МОСИ Прибој 2018. године је истакао да је за предсједника Сталног комитета 56. МОСИ Соколац 2019. Године предложен Дејан Елез, а за секретара Сталног комитета 56. МОСИ Соколац 2019. предложена је Борјанка Крсмановић.

По проведеном гласању чланови Сталног комитета су једногласно изабрали Дејана Елеза за предсједника Сталног комитета 56. МОСИ Соколац 2019. године. Такође по проведеном гласању чланови Сталног комитата једногласно су изабрали Борјанку Крсмановић за секретара Сталног комитета.

Предсједавање Сталним комитету преузео је Дејан Елез новоизабрани предсједник Сталног комитета 56. МОСИ Соколац 2019. године.

Тачка 3.

Под овом тачком дневног реда предсједник Сталног комитета ставио је на разматрање пријаве и приједлоге о додјели организације 57. МОСИ 2020. године. На основу досадашњих пријава истакао је дас у за МОСИ 2020. године пријавиле општине Мојковац, Нова Варош и Бајна Башта.

Представник Општине Мојковац Љубо Вукадиновић је истакао да Мојковац повлачи своју кандидатуру за домаћина МОСИ 2020. године, а предложио је да се на једној од наредних сједница Скупштине МОСи донесе Одлука да се домаћин МОСИ изабере за наредне двије године.

Мићо Стаменић представник Бајне Баште је истакао да Бајна Башта заслужује да буде домаћин наредних МОСИ 2020 године.

Љубивоје Вранић представник Нове Вароши је истакао да Нова Варош такође заслужује да буде домаћин МОСИ игара.

Након наведене дискусије чланови Сталног комитета са 7 гласова “за” и 3 “против” усвојили су следећи закључак: Да се приликом избора домаћина МОСИ 2020. године Скупштина МОСИ изјасни тајним гласањем на наредној сједници. Чланови Сталног комитета су једногласно усвојили и следећи закључак: Да се на наредној сједници Скупштине донесе Одлука о расписивању конкурса за домаћина МОСИ 2021. и МОСИ 2022. године.

Сједница Сталног комитета је завршена у 13,00 часова.

СЕКРЕТАР СТАЛНОГ КОМИТЕТА
Борјанка Крсмановић

ПРЕДСЈЕДНИК СТАЛНОГ КОМИТЕТА
Дејан Елез