Са пете сједнице Скупштине МОСИ Прибој 2018. године одржане дана 06. децембра 2018. године у сали Скупштине општине Соколац, са почетком рада у 13,00 часова.

Сједници присуствују: Борис Мрдовић предсједник Скупштине 55. МОСИ, Љубивоје Вранић Нова Варош, Михајло Балабан Ужице, Недовић Драгољуб Бијело Поље, Тутић Кемал Нови Пазар, Мишо Соколовић Рогатица, Брадоњић Врадимир Рудо, Небојша Обреновић Чајниче, Цицмил Никола Плужине, Војислав Лаловић Калиновик, Митровић Бране Ново Горажде, Бошко Фуртула Вишеград, Зоран Јојић Беране, Велимир Ђоковић Пожега, Марко Маћић Спортски савез Србије, Миладин Божовић Ивањица, Радиша Ратковић Ариље, Петровић Мирко Чајетина, Петар Ракић Бајина Башта, Милан Цуревић Соколац, Игор Ћурчић Фоча, Видомир Шпањевић Жабљак, Милован Миличевић Пријепоље, Љубо Вукадиновић Мојковац, Вера Мијатовић Соколац, Гогалић Мирјана Прибој, Халиловић Мерсудин Пљевља чланови скупштине МОСИ.

Предсједник Скупштине ставио је на разматрање у материјалима предложени дневни ред.

Чланови Скупштине МОСИ нису имали примједби на предложени дневни ред те су једногласно усвојили следећи:

ДНЕВНИ РЕД

1. Извјештај и информација предсједника Организационог одбора о одржаним 55. МОСИ Прибој 2018. годие.

2. Примопредаја предсједавања Скупштином МОСИ.

  • Избор предсједника Скупштине 56. МОСИ Соколац 2019. године.
  • Избор секретара 56. МОСИ Соколац 2019. године

3. Разматрање пријаве и доношење Одлуке о додјели организације 57. МОСИ 2020. године.

4. Информација предсједника Организационог одбора 56. МОСИ Соколац 2019. године о активностима које се односе на организацију 56. МОСИ Соколац 2019. године.

5. Текућа питања.

Тачка 1.

Под овом тачком дневног реда предсједник Скупштине МОСИ ставио је на разматрање Извјештај и информацију о одржаним 55. МОСИ Прибој 2018. године.

Предсједник Скупштине МОСИ 55. МОСИ Прибој 2018. године Борић Мрдовић је истакао да се Организациони одбор најискреније захваљује свим учесницима МОСИ на учешћу и олимпијском духу фер-плеја који су донијели у град Прибој као исвим волонтерима и особљу, организацијима и појединцима који су учествовали и дали огроман допринос у организацији 55. МОСИ Прибој 2018. године.

Драгим пријатељима из Општине Соколац зажелио је успјешну организацију предстојећих 56. МОСИ Соколац 2019. године.

Тачка 2.

Под овом тачком дневног реда предсједник Скупштине МОСИ је ставио на разматрање:

  • Избор предсједника Скупштине 56. МОСИ „Соколац 2019“
  • Избор секретара 56. МОСИ „Соколац 2019“

Борис Мрдовић предсједник Скупштине 55. МОСИ Прибој 2018. године је истакао да је приједлог Општине Соколац да се за предсједника Скупштине 56. МОСИ Соколац 2019. године именује Бојана Марковић, а за секретара 56. МОСИ Соколац предложена је Борјанка Крсмановић која је уједно и именована за секретара Сталног комитета.

На наведене приједлог чланови Скупштине МОСИ нису имали примједби и по проведеном гласању једногласно су именовали Бојану Марковић за предсједницу Скупштине 56. МОСИ 2019., такође по проведеном гласању чланови Скупштине једногласно су именовали Борјанку Крсмановић за секретара Скупштине 56. МОСИ Соколац 2019. године.

Након избора Бојана Марковић је преузела предсједавање Скупштином МОСИ.

Тачка 3.

Под овом тачком дневног реда предсједница Скупштине МОСИ ставила је на разматрање Одлуку о додјели организације 57. МОСИ 2020. године.

Предсједница Скупштине 56. МОСИ Соколац 2019. године Бојана Марковић позвала је предсједника Сталног комитета Дејана Елеза да изнесе став који је Стални комитет заузео на својој сједници по питанују кандидатутре и доношења Одлуке о организацији 57. МОСИ 2020. године.

Дејан Елез предсједник Сталног комитета 56. МОСИ Соколац 2019. године је истакао да је комитет на 5. сједници одржаној 06. децембра 2018. године усвојио закључак: Да се приликом избора домаћина МОСИ 2020. године Скупштина МОСИ изјасни тајним гласањем, а да су понуде до сад звнично упутили Бајина Башта и Нова Варош, а општина Мојковац повукла је своју кандидатуру за домаћина МОСИ 2020. године.

Мићо Стаменић представник Општине Бајина Башта упознао је чланове Скупштине са садржајем кандидатуре Бајна Башта, а чланови Скупштине имали су могућност да погледају промотивни филм о Општини Бајна Башта гдје су могли да виде све природне љепоте Бајне Баште спортске терене и историјски развој Бајне Баште. Позвао је чланове Скупштине да подрже кандидатуру Бајине Баште за домаћина МОСИ 2020. године.

Љубивоје Вранић представник Нове Вароши је истакао да Нова Варош такође има велики потенцијал туристички, спортски и привредни да би могла приступити организацији МОСИ 2020. године. Такође је позвао чланове Скупштине МОСИ да подрже Нову Варош за домаћина МОСИ 2020. године.

Након одржаних уводних презентација представника Општине Бајна Башта и Нова Варош које су се кандидовале за домаћина 2020. године чланови Скупштине МОСИ приступили су тајном гласању за избор домаћина МОСИ 2020. године.

Борјанка Крсмановић секретар Скупштине 56. МОСИ Соколац 2019. године упознала је чланове Скупштине МОСИ о начину тајног гласања за избор кандидата домаћина 57. МОСИ 2020. године.

Након тога чланови Скупштине МОСИ приступили су тајном гласању.

По проведеном тајном гласању предсједница Скупштине МОСИ је констатовала да је укупно гласало 27 чланова Скупштине МОСИ и констатовала је да је Нова Варош добила подршку 16 чланова Скупштине МОСИ, а Бајна Башта 11 чланова. Након тога је констатовала да је Скупштина МОСИ донијела одлуку већином гласова да је домаћин МОСИ 2020. године Општина Нова Варош Република Србија.

Скупштина МОСИ је са 16 гласова “за” и 7 “против” усвојила закључак да се на наредној сједници Скупштине донесе Одлука о расписивању конкурса за домаћина МОСИ 2021. и МОСИ 2022. године.

Тачка 4.

Под овом тачком дневног реда предсједница Скупштине МОСИ је стабиле на разматрање Информацију предсједника Организационог одбора 56. МОСИ Соколац 2019. године о активностима које се односе на организацију 56. МОСИ Соколац 2019. године.

Милован Бјелица предсједник Организационог одбора 56. МОСИ Соколац 2019. године упознао је чланове Скупштине МОСИ да је Општина Соколац у потпуности спрема да преузме организацију 56. МОСИ 2019. године, да има добре спортске терене изграђену инфраструктуру, такође задовољава и смјештајне капацитете. Општина Соколац је била домаћин МОСИ игара 2011. године тако да већ други пут има чласт да буде домаћин МОСИ. Истакао је да ће Општина Соколац учинити све по питању безбједности учесника, добре организације, смјештаје и исхране учесника и позвао је чланове Скупштине МОСИ да у што већем броју дођу у Општину Соколац.

Чланови Скупштине МОСИ примили су к знању Информацију предсједника Организационог одбора 56. МОСИ Соколац 2019. године о активностима које се односе на организацију 56. МОСИ Соколац 2019. године.

Тачка 5.

Под овом тачком дневног реда није било питања. Скупштина је завршила са радом у 14,30 часова.

СЕКРЕТАР СТАЛНОГ КОМИТЕТА
Борјанка Крсмановић

ПРЕДСЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ МОСИ
Бојана Марковић