Са треће сједнице Скупштине 56. МОСИ Соколац 2019. године одржане 5. јула 2019. године у просторијама Високе школе за услужни бизнис, са почетком рада у 14,00 часова.Сједници присуствују: Бојана Марковић Соколац, Љубивоје Вранић Нова Варош, Брадоњић Врадимир Рудо, Митровић Бране Ново Горажде, Бошко Фуртула Вишеград, Стаменић Милан и Петар Ракић Бајина Башта, Вера Мијатовић Соколац, Игор Ћурчић Фоча, Милован Миличевић Пријепоље, Љубо Вукадиновић Мојковац, Денис Шарак Филип Комарица и Гогалић Миларем, Прибој, Милан Ђукић Колашин, Недовић Драгољуб Бијело Поље, Миладин Божовић Ивањица, Јеремић Миливоје Севојно,Обреновић Небојша Чајниче, гости и новинари на Скупштини МОСИ.

Чланови Скупштине МОСИ нису имали примједби на предложени дневни ред те су једногласно усвојили следећи:

ДНЕВНИ РЕД

1. Разматрање и усвајање записника са 2. редовне сједнице Скупштине МОСИ одржане 17.06.2019. године.
2. Анализа досадашњег тока такмичења, смјештаја и исхране на 56 МОСИ „Соколац“ 2019 године
3. Текућа питања.

Тачка 1.

Под овом тачком дневног реда предсједница Скупштине 56. МОСИ Соколац 2019. године ставила је на разматрање Записник са 2. редовне сједнице Скупштине МОСИ која је одржана 17.06.2019. године.

Драгољуб Недовић члан Скупштине МОСИ из Бијелог Поља је ставио примједбу на записник са друге редовне сједнице, јер је изостављена његова дискусија када је истакао да је није познат разлог недоласка појединих представника општина и да до данас немамо ваљано објашњење зашто се нису појавили на МОСИ.

Борјанка Крсмановић секретар Скупштине МОСИ упознала је присутне чланове Скупштине МОСИ са дописом, из Новог Пазара у коме су истакли да је разлог њиховог недоласка недостатак финансијских средстава.

Након наведен дискусије чланови Скупштине МОСИ усвојили записник са друге редовне сједнице одржане 17.06.2019 године са наведеном примједбом.

Тачка 2.

Под овом тачком дневног реда предсједница Скупштине 56. МОСИ Соколац 2019. године је ставила на разматрање анализу досадашњег такмичења, смјештаја и исхране на 56 МОСИ „Соколац“ 2019 године.

Миладин Божовић (Ивањица) је истакао да има примједбе на понашења судије, јер поједине судије су веома пристрасне приликом суђења.

Мирослав Ристовић главни руководилац такмичења је истакао да је на МОСИ присутна 251 спортска екипа, да има око 2051 спортиста. Истакао је да је у четвртак било одступања од термина због временских прилика. Навео је да се такмичење мора одржати, јер се такмичења морају привести крају. Оно што је било непримјерено током церемоније отварања игара је додјела признања, то није уобичајна пракса и то није дио протокола отварања игара.

Љубомир Вукадиновић (Мојковац) је истакао да што се тиче терена нема већих примједби, међутим има примједбу на исхрану.

Миралем Гогалић (Прибој) је истако да има само ријечи хвале за домаћине 56 МОСИ Соколац 2019 године.

Након наведене дискусије чланови Скупштине 56. МОСИ Соколац 2019 године. Примили су к знању Информацију и анализу анализу досадашњег такмичења, смјештаја и исхране на 56 МОСИ „Соколац“ 2019 године.

Тачка 3.

Љубомир Вукадиновић (Мојковац) је истакао да је Црна Гора домаћин 58. МОСИ 2021 и да је конкурс у току за домаћина 58. МОСИ 2021, међутим истакао је да се појавио летак у току ноћи који промовише град Ужице као домаћина 58. МОСИ 2021 године. То није добро јер уколико се наруши принцип прописан општим правилима онда ће се у поптпуности обесмислити конкурс за додјелу МОСИ и нарушиће се међуљудски односи на играма. Позвао је све учеснике на МОСИ да се поштују правила приликом додјеле организације игара. Сви чланови су сагласни да се правила морају поштовати приликом додјеле организације МОСИ.

Бојана Марковић предсједница Скупштине МОСИ позвала је све присутне да дођу у просторије ресторана Кум у 20 часова гдје ће бити уприличена презентација Општине Нова Варош која ће наредне године бити домаћин 57. МОСИ.

Скупштина је завршила са радом у 15,00 часова.

СЕКРЕТАР
Борјанка Крсмановић

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ
Бојана Марковић