Јучашњем састанку представника футсал клубова и Фудбалског савеза Републике Српске одазвало се 20 представника клубова малог фудбала од укупно 28 екипа колико учествује у футсал такмичењу ФСРС.

Прије почетка састанка присутним представницима футсал клубова уручене су по три лопте које је ФСРС обезбиједио уз помоћ ФС БиХ и пословног партнера Јувента доо.

На самом састанку клубови су истакли задовољство са прихватањем захтјева од стране Извршног одбора ФСРС коме су се клубови и Комисија за мали фудбал обратили, те се надају да је то само почетак ка успјешнијем начину функционисања футсала у оквиру ФСРС.

Клубови су прихватили све захтјеве исказане од стране Савеза кроз пропозиције такмичења, свјесни да поштивањем нормативних аката ФСРС могу придонијети побољшању квалитета такмичења футсала, односно развоју малог фудбала у Српској.

Исказано је незадовољство од стране клубова са ранијим начином и обликом комуникације који су клубови имали са Савезом, у смислу комуницирања са такмичарским органима. У циљу превазилажења тог проблема у будућности клубови ће остваривати контакте са Савезом путем електронске поште, посебно предвиђене за футсал клубове, а све у циљу ефикасности и транспарентности у раду органа Савеза у смислу футсал такмичења.

Фото: ФСРС

Поред наведеног исказан је јединствен став да се у овој такмичарској сезони додатно ради на медијској популаризацији и промоцији футсал такмичења ФСРС. Стога ће се путем званичне интернет странице Савеза радити најаве првенствених кола, пратиће се сви резулатати утакмица путем лајв скора, а биће заступљени и сви други облици праћења малог фудбала од стране ФСРС и клубова.

У циљу едукације тренера сви клубови прихватају да образују свој кадар достављајући потребне документе за едукацију тренера Савезу најкасније до 20.11.2019. године, како би ФСРС могао аплицирати за исте код Центра за едукацију кадрова ФС БиХ, као и да ће Савез дијелом сносити трошкове школовања тих тренера.

Уједно је усаглашено да Комисија за мали фудбал заједно са представницима футсал клубова сачини приједлог документа Стратегије и смјерница развоја футсала у РС за период 2020-2024.