За викенд почиње такмичење у оквиру Друге лиге Републике Српске за рукометаше, у којој ове године наступа и соколачки РК „Гласинац“. Након учешћа на Међународном турниру „Бијељина hadball cup 2021“ овог љета, те неколико одиграних пријатељских утакмица са квалитетним екипама као што су „Бријешће“ Сарајево и „Дрина“ Зворник, спремно улазе у нови ранг такмичења, оцијенио је тренер „Гласинца“ Јован Боровчанин.

– Три године смо се борили за овај ранг такмичења, који мора бити полазна станица ка Првој лиги Републике Српске. Нажалост, за источни дио Српске та лига није постојала, а сада се остварио наш циљ. Поред нас, у Другој лиги – група исток су сљедећи тимови: „Перихел“ Брчко, „Славија“ Источно Сарајево, „Леотар“ Требиње и „Херцеговац“ Билећа. О самој конкуренцији не могу много рећи јер нисмо имали искуства и сусрете са истим. Међутим, према досадашњим пријатељским утакмицама са јаким и цијењеним екипама оптимистични смо – истакао је Боровчанин.

Сокочани ће отворити Другу лигу РС на домаћем терену, у Спортској дворани, у суботу, 25. септембра у 19 часова када дочекују рукометаше из Брчког.

– Ове седмице требало је да одиграмо још једну припремну пријатељску утакмицу са „Славијом“ али наши момци се опорављају од неких ситних повреда, тако да смо одлучили да одморимо и спремно дочекамо прву утакмицу – додао је тренер у РК „Гласинац“.

Он је позвао суграђане да дођу на утакмицу и подрже наше рукометаше, као што су их бодрили и у сусрету против тима „Бријешће“, на чему им је неизмјерно захвалан.