Фиде мајстор Владимир Билић из Шаховског клуба „Дрина“ из Вишеграда побједник је Шаховског турнира „Сретење“ одржаног на Сокоцу.

Друго мјесто припало је Борису Перишићу из Шаховског клуба „Херцеговац“ из Билеће, а треће Драгославу Ивановићу из Шаховског клуба „Горски“ из Рогатице.

Предсједник соколачког Шаховског клуба „Гласинац“ Предраг Батинић рекао је Срни да су била 24 учесника, међу којима неколико фиде мајстора, мајстора и мајсторских кандидата са одличним рејтингом, а судија је био Саша Косорић.

Батинић је истакао да се играло девет кола по швајцарском систему, по коме најбољи играчи играју међусобно, како је и уобичајено за већину турнира.

Он је навео да су у „Гласинцу“, организатору овог такмичења, срећни што су успјели по 18. пут да окупе своје пријатеље из свих општина Сарајевско-романијске и горњодринске регије и шире, и што одржавају традицију поводом Дана и славе клуба.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица уручио је пехар побједнику, напоменувши да је ова локална заједница покровитељ такмичења, те да је ово један од ријетких шаховских турнира који траје у континуитету 18 година.

„Нама је част и задовљство што се овакав турнир одржава на Сокоцу и што су ове године учестовали шахисти из више градова Републике Српске. Надам се да ће прерасти у и међународни, када прођу садашње околности, вријеме епидемија и пандемије“, изјавио је Бјелица.

Шаховски турнир „Сретење“ одржан је данас на Сокоцу поводом Дана и крсне славе Шаховског клуба „Гласинац“ – Сретења Господњег.