ФИДЕ-мајстор Владимир Билић из Шаховског клуба /ШК/ “Дрина” из Вишеграда побједник је Шаховског турнира “Сретење” одржаног на Сокоцу.

Друго мјесто припало је ФИДЕ-мајстору Предрагу Батинићу из соколачког ШК “Гласинац”, а треће мајсторском кандидату Драгославу Ивановићу из рогатичког ШК “Горски”.

Предсједник Шаховског клуба “Гласинац” Предраг Батинић рекао је Срни да су три првопласирана учесника добила новчане награде, а побједник турнира и пехар, које им је уручио начелник општине Соколац Милован Бјелица.

“Ове године турнир је организован у складу са епидемиолошким мјерама, па је учествовало 10 шахиста са Сокоца и из сусједних општина, три ФИДЕ-мајстора и седам мајсторских кандидата”, навео је Батинић.

Он је изразио задовољство што се организовањем турнира и у вријеме епидемије вируса корона не прекида традиција дуга 17 година и што је одржавање такмичења помогло неколико спонзора, на челу са општином Соколац.

Батинић је додао да је турнир игран по Бергеровом систему и да је судија био Саша Косорић.

Шаховски турнир “Сретењ” организован је данас на Сокоцу поводом Дана и крсне славе Шаховског клуба “Гласинац” – Сретења Господњег.