Број такмичара: 66
Број вођа екипа: 8
Број такмичара – ПАРА МОСИ: 0
Број вођа екипа – ПАРА МОСИ: 0
Руководство: 2

  • Спортске гране: одбојка, рукомет, стрељаштво, планинарство, фудбал, одбојка на пијеску, бициклизам, карате
  • Спортске гране – ПАРА МОСИ: нема

Општина Вишеград је смјештена на истоку Републике Српске и БиХ. Због природних и туристичких потенцијала, те географског положаја, веома је интересантно подручје.

Са источне стране граничи са Републиком Србијом, односно са општинама Бајина Башта, Ужице и Чајетина. На југу граничи са општином Рудо, а на западу и сјеверозападу са општинама Рогатица и Сребреница.

На територији општине Вишеград живи око 11.000 становника. Сам град је смјештен у котлини, на ушћу ријеке Рзав у Дрину, на надморској висини од 300 метара.

Повезан је путном комуникацијом преко Ужица са Београдом, Рогатице са Сарајевом, а преко Горажда и Фоче са Јадранским морем.

Ријеке Рзав и Дрина, са два акумулациона језера дужине 88 км и околне планине Панос, Сјемећ и Столац чине основу за развој туризма.

Вишеград је познат по средњовјековном православном манастиру у Добруну, по Вишеградској Бањи са богатим изворима радиоактивне термалне воде којом се лијече реуматска, неуролошка, гинеколошка и друга обољења, а нарочито по нобеловцу Иви Андрићу и каменом мосту саграђеном 1571. године, нa 11. лукова.

Чувену „Ћуприју на Дрини“ УНЕСКО је 2007. године уврстио на листу заштићених споменика свјетске културне баштине.

Вишеград има велике туристичке планове који су комплетирани изградњом комплекса „Андрићград“ и туристичке ускотрачне пруге која ову општину повезује са познатом „Шарганском осмицом“ и „Мећавником“ на Мокрој Гори.

За Вишеград кажу да је град младости и спорта. У дванаест клубова окупљено је преко 500 активних спортиста. Вишеграђани су редовни учесници МОСИ, а медаље су освајали у кошарци, одбојци, каратеу, атлетици, фудбалу, планинарству и стрељаштву. На 40. МОСИ, одржаним 2003. године, Вишеград је освојио прво мјесто у генералном пласману општина.

На 56. МОСИ у Сокоцу општину Вишеград ће представљати 76 спортиста који ће се такмичити у одбојци, фудбалу, рукомету, каратеу, стрељаштву, планинарству, бициклизму и одбојци на пијеску.