– Први дан у Сокоцу је изванредан, поред одличних услова за све спортске дисциплине, општина има прелијепу женску популацију. Није узалуд речено да ми је воде са Романије. Пљевља има велике амбиције. Прошле године смо били други у Прибоју. Надамо се да ћемо и ове поновити исти резултат- рекао је Мило Џаковић, тренер одбојкашке екипе Пљевља.

– Дивно је отворити турнир побједом, добро смо играли. Биће ту још лијепих момената. Цијела организација је на високом нивоу и драго ми је што сам дио овакве приче. Ми се водимо да је важно учествовати и дружити се, али наравно да ћемо се трудити да направимо што бољи резултат – открио нам је капитен одбојкашке екипе на пијеску Данило Павловић, Бајна Башта.

– По први пут смо на такмичењу и наша општина је најмлађа у породици МОСИ. Седамдесетих година сам био учесник и побједник на Играма и лијепо је поново бити дио ових Игара. Осјећамо се веома пријатно. Надамо се да ћемо следећих година бити бројнија екипа – истакао је Сретен Нешковић, тренер стријелаца из Севојна.

– Први пут сам у Сокоцу био 2011. године када су, такође, биле одржане МОСИ и понијели смо заиста лијепе успомене. Веома сам задовољан организацијом, али и односом људи према спортистима и свим учесницима. Похвалио бих културно – забавни програм, а посебно што су одабрани музички извођачи Џенан Лончаревић и Ацо Пејовић, иначе наши земљаци – подијелио нам је утиске Дејан Ћубић, тренер Рукометног клуба „Пријепоље“.

– Долазим у Соколац први пут и морам да признам да је град лијеп, а да је општина одрадила одличан посао у вези са организовањем МОСИ. Нама спортистима се посебно свиђају терени – казао је Сенад Хајдарагић, футсалер екипе из Прибоја.

– Храна и смјештај су јако добри. Овдје смо дошли прије свега да се дружимо, стекнемо нова познанства и размјенимо искуства, а ако буде среће да остваримо неке запажене резултате – пренијела нам је Драгана Ракочевић из Колашина.