Извршни одбор Кошаркашког савеза Републике Српске одлучио је јутрос да остави КК Соколац у Првој лиги Републике Српске, потврђено је за портал „Соколац-срце Романије“.

Одлуку Извршног одбора Кошаркашког савеза Републике Српске преносимо у цијелости:

1. Жалба КК „Соколац“ се усваја.

2. Одлука о искључењу КК „Соколац“ Соколац из такмичења у оквиру 1. МЛРС се ставља ван снаге и преиначује се у новчану казну: Кажњава се КК „Соколац“ Соколац са 1500 КМ због самовољног напуштања терена за игру. С обзиром да је жалба усвојена, те да је плаћена такса у износу од 500 КМ, КК „Соколац“ Соколац је дужан уплатити још 1.000 КМ. Такође, износ од 300 КМ уплаћен на лицу мјеста од стране КК „Соколац“ Соколац на име жалбе капитена ће бити рефундиран клуби због процедуралних пропуста.

3. Брише се суспензија за тренера КК „Соколац“ Соколац.

4. Потврђују се све остале Одлуке Комесара за такмичење КСРС објављене у Билтену бр. 4, а које се односе на утакмицу која је предмет Жалбе.

5. Налаже се Судској комисији КС РС да изврши детаљну анализу суђења на наведеној утакмици, те да извјештај достави УО КС РС, након чега ће бити одлучено о даљим корацима.

6. Одлуке ступају на снагу након верификације од стране УО КС РС и коначне су.

Соколац наредни меч игра већ у суботу, када ће бити домаћини екипи Сутјеске. Меч у спортској дворани почиње у 19 часова.