У Гацку је у суботу, 05. јуна, одржано сениорско Првенствo Републике Српске у дисциплини ваздушни пиштољ и ваздушна пушка. Соколачки стрељачки клуб представљале су младе такмичарке које су још пионирке и кадеткиње, али су упркос томе показале одличну спремност, те су у коначном екипном пласману заузеле треће мјесто. За бронзано одличје избориле су се чланице женске екипе: Валентина Ћајић, Марија Драганић и Маријана Мијатовић, док је такмичарка Ана Пејић наступила у појединачној конкуренцији.

Огњен Мијатовић, тренер у СК „Гласинац“ задовољан је постигнутим, с обзиром да је у протеклој години често долазило до прекида тренажног процеса. Према његовим ријечима, успјех је још већи ако се узме у обзир да је ријеч о подмлађеној екипи.

– Дјевојке тренирају нешто дуже од пола године, а већ показују озбиљан таленат и зрелост. Задовољан сам њиховим успјехом, јер су претходно наступиле и на државном Првенству БиХ за сениорску екипу, а сад су поновиле одличан наступ на републичком нивоу, казао је Мијатовић.

Он је нагласио да је одазив екипа био одличан, као и сама организација такмичења. Истакао је успјех Матеје Рашића из Теслића, који је поставио нови државни рекорд са преко 625 кругова, што ће потврдити званични билтен.

Пред пионирима СК „Гласинац“ већ наредног викенда слиједи такмичење у оквиру Лиге, гдје се најмлађи стријелци боре за неку од медаља. Послије два кола заузимају треће мјесто, а у недјељу, 13. јуна, на домаћем терену имаће прилику да потврде свој квалитет.