Чланови соколачког Удружења за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“ освојили су по двије златне, сребрне и бронзане медаље на Међународним спортским играма за лица са инвалидитетом из БиХ и земаља региона „Оаза“, које се одржавају у Сарајеву.

Свјетлана Андрић из Удружења „Подршка“ рекла је Срни да је Снежана ДЖида јуче освојила златну медаљу у скоку у даљ и сребрну медаљу у трци на 100 метара.

Двије бронзане медаље освојио је Милош Тошић и то у скоку у даљ и у трци на 100 метара.

У бацању лоптице сокочанину Борису Боровчанину припала је златна медаља, а Војину Гордићу ДЖигију сребрна.

Андрићева је истакла да су задовољни одличним резултатима њихових чланова на овим, као и на 6. Међународним спортским играма за особе са инвалидитетом одржаним недавно у Београду.

Она је објаснила да је циљ ових игара да се особе са интелектуалним потешкоћама укључе у све области живота заједнице.

Девете спортске игре „Оазе“ отворене су 3. октобра у Сарајеву, а завршавају сутра. Учесници су се такмичили у атлетици, пливању, боћању, кошарки, куглању, фудбалу, стоном тенису и МАТ програму за особе са вишеструким сметњама.

Андрићева је напоменул да су одлазак чланова „Подршке“ на спортске игре у Сарајево помогли општина Соколац, Јавно комунално предузеће „Соколац“ и неколико пријатеља Удружења.

Међународно спортско такмичење за лица са инвалидитетом организовало је Удружење за подршку особама с интелектуалним потешкоћама на подручју Кантона Сарајево „Оаза“ у партнерству са Специјалном олимпијадом БиХ и уз подршку шведске невладине организације „Моје право“ /Мyригхт/.

Удружење за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“ основано је 2008. на Сокоцу и броји око 65 чланова.