Одбојкашице соколачког “Гласинца” успјешно су започеле такмичење у Првој лиги Републике Српске. У првом колу убједљиво су славиле против екипе “Радника” из Бијељине, резултатом 3:0 ( 25:15, 25:16, 25:17).

Сокочанке су већ на почетку сусрета показале да су спремније и сигурном игром убједљиво су освојиле први сет. У добром ритму су играле и у наставку, а највећи отпор гостујућа екипа “Радника” показала је у трећем сету.

Тренер ОК “Радник”, Борко Мићић, истакао је да нису имали довољно времена за припрему, што се негативно одразило на игру.

Пред овај сусрет успјели смо да организујемо само један тренинг, што је било примјетно на терену. У екипи играју младе играчице, са којима ћемо наставити да радимо како би осигурали останак у Првој одбојкашкој лиги РС. У наредном колу играмо против екипе ОК “Дрина” Зворник и надам се да ћемо се представити у бољем издању, рекао је Мићић.

Подмлађена екипа “Гласинца” показала је да спремно креће у нову сезону. Тренер, Марко Обреновић, задовољан је постигнутим резултатом и освајањем првих бодова.

– Задовољан сам показаним на терену. Екипа “Радника” нам је увијек била велики ривал. Имају квалитетну младу екипу, високу и добро селектирану. Играчице су испоштовале договор, те показале спремност и озбиљност. Паметно су играле и заслужено побједиле. Посебно ми је драго да су се младе играчице, које су тек кренуле у средњу школу, одлично снашле и добро сарађивале са искуснијим дијелом екипе. Лига је дуга. Игра се до априла мјесеца наредне године. Сигурно је да ће бити успона и падова, а ова побједа нам даје подстрек да наставимо истим темпом у сусретима који долазе, казао је Обреновић.

У другом колу Прве лиге Републике Српске за одбојкашице, ОК “Гласинац” се састаје са екипом ЖOK “Црвена Звијезда” Обудовац.

ФОТО АЛБУМ