Боксерски клуб „Гласинац“ Соколац овог викенда биће домаћин Првенства Босне и Херцеговине у боксу за омладинце, јуниоре и школарце. Тренер овог клуба Предраг Бартула је за „Инфо радио“ рекао да се први пут једна велика манифестација у боксу одржава у Сокоцу и да је најављено учешће 30 клубова из свих крајева БиХ.

– Организацију овог првенства сам прихватио на наговор локалних угоститеља који су одлучили да ми помогну повољном цијеном за смјештај такмичара и гостију. То је било неопходно јер Соколац нема хотел у којем би могао да борави већи број гостију. У такмичењу ће учествовати и неколико клубова из Сарајева, који ће свакодневно долазити, а неки од спортиста и спортских радника су најавили долазак дан прије почетка првенства и надам се да ћемо се као град и општина представити у најбољем свјетлу – нагласио је Бартула.

Он је додао да се долазак боксерских екипа у Соколац очекује у петак, 1. октобра, од 10.00 до 12.00 часова, а након тога ће први пут у Сокоцу бити одржана Скупштина Боксерског савеза БиХ у хотелу „Златни бор“.

– Такмичење се одвијати у Спортској дворани, а први дио квалификација биће одржан у петак у 16.00 часова, у суботу се такмичење наставља од 14.00 часова. Овом првенству ће, осим представника 30 клубова, присуствовати и предсједник Боксерског савеза Републике Српске Миленко Томић из Бијељине и предсједник Боксерског савеза БиХ Енес Пештек из Сарајева – најавио је тренер Бартула.

Према његовим ријечима, присуство већег броја гледалаца неће бити омогућено, јер ће се организатори ове спортске манифестације придржавати свих предложених мјера заштите од вируса корона, баш као што су чиниле њихове колеге и на осталим међународним такмичењима.

– На овом првенству учествоваће млади боксери „Гласинца“ Марија Амовић у категорији јуниора и Рајко Томовић, који је прошле године добио пехар за најбољег јуниора Српске. Иначе, на такмичењу ће учествовати млади рођени од 2003. до 2008. године – казао је он.

Он је захвалио на разумијевању Клубу борилачких спортова „Девета чета“ и шампиону Милошу Голићу са Пала, који ће за тродневно кориштење изнајмити ринг који испуњава све међународне услове.