Због пандемије вируса корона, сезона за рукометаше „Гласинца“ прекинута је у марту ове године. Након дуге паузе у рукоментом клубу који окупља младе играче почели су са тренинзима и припремама. Викенд, тачније 24. и 25. октобар обиљежиле су утакмице Омладинске лиге и Друге сениорске лиге Републике Српске, у групи Исток.

Према ријечима тренера Јована Боровчанина у Омладинској лиги Херцеговачко – романијске регије поред РК „Гласинац“ из Сокоца у овој сезони такмиче се „Леотар“ из Требиња, екипе Вишеграда, Билеће, Невесиња, Гацка, и „Славије“ из Источног Сарајева.

– Друга лига Републике Српске за рукометаше окупља екипе: „Леотара“ из Требиња, Билећу, Вишеград „Б“ и соколачки „Гласинац“. Из групе Исток, најбоље пласирана сениорска екипа играће на крају Првенства са најуспјешнијом елипом друголигашког „Запада“ за улазак у Прву лигу РС, појаснио је Боровчанин.

Према његовим ријечима био је ово прави празник рукометног спорта, а остао је жал због изостанка вјерне публике.

На првом Омладинском турниру чије је домаћин био РК „Гласинац“ Сокочани су постигли сљедеће резултате:

2006. годиште
ГЛАСИНАЦ – СЛАВИЈА 11:17
ГЛАСИНАЦ – ЛЕОТАР 6:15

2004. годиште
ГЛАСИНАЦ – СЛАВИЈА 27:18
ГЛАСИНАЦ – ЛЕОТАР 27:11

На терену снаге су одмјериле и сениорске екипе домаћег Гласинца и требињског Леотара. Сусрет је завршен неријешеним резултатом 19:19.

Подсјећамо да су све утакмице у Спортској дворани у Сокоцу одигране без присуства публике и уз поштовање прописаних мјера и препорука Института за јавно здравље Републике Српске.