Првенство Босне и Херцеговине у Боксу за омладинце и јуниоре које је протеклог викенда одржано у Сокоцу окупило је 27 клубова из Републике Српске и Федерације БиХ.

Предсједник Боксерског савеза РС Миленко Томић изразио је задовољство организацијом ове значајне спортске манифестације која је једна од најбројнијих до сада одржаних.

– Боксерски клуб „Гласинац“ је био одличан домаћин, организација је била беспријекорна и одазвао се највећи број клубова који је до сада учествовао на државним првенствима. Овај спорт има будућност, сматрамо да у Сокоцу има потенцијала и да ово првенство треба да буде подршка младима у овој општини да тренирају, да се баве боксом и да једног дана и они постану шампиони, рекао је Томић.

Према ријечима тренера БК „Гласинац“ Предрага Бартуле, представници овог клуба остварили су добре резултате.

– Чланица БК „Гласинац“, шеснаестогодишња Марија Амовић, постала је првакиња БиХ, освојила је златну медаљу у категорији дјевојака до 19 година, те титулу и пехар најбоље јуниорке првенства. Рајко Томовић се борио за златну медаљу, умор од претходних борби је учинио своје па је остао само на сребрној медаљи, али је испунио очекивања. Најуспјешнија екипа на првенству била је екипа БК „Нови град“ из Сарајева, а значајне резултате забиљежили су клубови из Бања Луке. Соколац је први пут био домаћин овог првенства и наши суграђани су такође по први пут имали прилку уживо да гледају овај спорт. Изузетно сам задовољан. Наши Сокочани су се показали као прави домаћини а истовремено такмичење је било на врхунском нивоу, истакао је Бартула.

Организатор првенства за омладинце и јуниоре у боксу је Боксерски савез БиХ, а технички опрганизатор и домаћин такмичења био је БК „ Гласинац“. Овај клуб је основан 2012. године и према броју освојених медаља у протекле двије године, међу водећим је клубовима у БиХ.