У Прибоју одржана промоција 56.МОСИ „Соколац 2019“: Додјела организације општини Соколац у потпуности оправдана

Аутор: Јелена Маринковић

У оквиру 55. Међуопштинских омладинских спортских игара, у Прибоју, 6.јула, одржана је промоција општине Соколац, као домаћина сљедећих Игара. Кроз видео презентацију, коју су испратили представници општина и градова – учесница МОСИ, приказани су инфраструктурни, спортски и туристички потенцијали општине Соколац.

Домаћини овогодишњих игара вјерују да ће општина Соколац бити добар организатор 56.МОСИ.

– Од првог сусрета са руководством општине Соколац, стекли смо позитивне утиске. Ми смо убјеђени да ће бити добри организатори највеће смотре аматерског спорта на Балкану 2019. године, што се види по духу пријатељства који се његује у Сокоцу – казао је предсједник Скупштине општине Прибој Борис Мрдовић.

Представници других градова и општина дијеле мишљење да општина Соколац може да одговори свакој врсти изазова у организацији МОСИ.

– Заиста сам импресиониран. Са пажњом сам слушао обраћање начелника Милована Бјелице и предсједнице скупштине општине Соколац Бојане Марковић. Морам да признам да Соколац има озбиљно искуство, као дио породице МОСИ. Посебно сам обратио пажњу на инфраструктуру и остале потенцијале, који су веома слични општини Пљевља. Задивљен сам и чињеницом да је општина која има око 13.000 становника, изњедрила велики број добрих и узорних спортиста. Након презентације, увјерен сам да је додјела организације општини Соколац у потпуности оправдана – истакао је Мирко Ђачић предсједник општине Пљевља.

– Иамо сам прилику да посјетим Романију, што ћу учинити сигурно и наредне године. Једно вријеме сам обављао функцију предсједника Скупштине општине Ариље, која је у побратимским односима са општином Соколац. Из искуства тврдим да, поред лијепе природе, Соколац има гостољубиво становништво – казао је Горан Софријанић, представник општине Ариље.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је задовољство што је бројним гостима наш град приказан у најбољем свјетлу.

– Добили смо позитивне коментаре од руководства општина и градова, оснивача МОСИ, као и спортских радника из свих крајева Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Ипак, посебна част је што су нам одали признање бројни новинари, који годинама извјештавају о овој манифестацији, а који кажу да до сада нису видјели бољу и садржајнију презентацију – рекао је он.

По завршетку презентације, начелник Бјелица приредио је коктел, а гостима су уручени пригодни поклони – промотивни материјали општине Соколац.