У Херцег Новом је, 23. маја, одржана традиционална атлетска манифестација – седма Новска скалинада, која је окупила 115 атлетичара са простора бивше Југославије. Организатори такмичења били су херцегновски Триатлон клуб, Град Херцег Нови и Туристичка организација Града. Промотер ове, по много чему јединствене трке, био је познати црногорски кошаркаш Владо Шћепановић.

Од Градске луке Шквер, до тврђаве Шпањола, на стази дугој 1280 метара, са 646 степеника (скалина), која води кроз Стари град, поред тврђаве Форте Маре, Сат куле и Канли куле, учесници трке имали су прави испит издржљивости, тест који су успјешно „положили“ само кондиционо спремни такмичари, они што су прошли озбиљне припреме.

На овој атлетској смотри Соколац и Романију представљао је Перо Мијатовић, који је у конкуренцији свих такмичара заузео 64. мјесто. Мијатовић је у „својој“ категорији – М60 освојио прво мјесто, што је изузетан успјех соколачког атлетског ветерана. Било је ово његово треће учешће на поменутој атлетској приредби. Два пута је био побједник, а једном заузео друго мјесто.

Одлазак Перу Мијатовићу на Новску скалинаду омогућили су општина Соколац и начелник општине Милован Бјелица.