Почетак јесење сезоне у РК „Гласинац“ Соколац био је резервисан за упис нових чланова, младих играча, који имају афинитет према овом спорту. Према ријечима тренера РК „Гласинац“ Јована Боровчанина, одзив је био велики, а нова селекција дјечака, годишта 2006. и млађи, већ је почела да се такмичи и остварује прве побједе.

– Поред младих рукометаша 2003. годишта и млађих, који су у клубу већ четврту сезону, поносни смо на нову младу селекцију. Са радом је почела и Школа рукомета за млађе узрасте, а с обзиром да Соколац нема значајнију рукометну историју, ово је велики успјех за нас. Задовољни смо њиховим односом према клубу, а сматрам да од старијих могу много тога да науче, казао је Боровчанин.

Млади састав „Гласинца“ већ је препознатљив у Омладинској лиги, а посљедњим побједама на турниру у Вишеграду, одржаном 2. децембра, по трећи пут су се изборили за учешће на завршном турниру Републике Српске.

– Играчи са 16 година и млађи такмиче се у Омладинској лиги источног дијела Републике Српске. У недостатку утакмица, пружили смо им шансу да играју и за Куп Републике Српске, како би стекли форму и градили самопоуздање. Иако у Купу играју први тимови, рукометаши „Гласинца“ су показали одговоран приступ игри. Упркос поразу, од екипе Вишеграда, пет дана након овог сусрета, са лакоћом су савладали своје противнике и заузели убједљиво прво мјесто које их води на завршни Рукометни турнир Републике Српске. Забиљежили су свих пет побједа и остварили максималних 15 бодова. Захваљујући овом резултату, по трећи пут заредом имаће шансу да се у априлу боре за првака Републике Српске, са још седам клубова, истакао је Боровчанин.

Према његовим ријећима, када је ријеч о такмичењу у Омладинској лиги, преостало је да се одиграју још два турнира у фебруару, који се играју у Невесињу и Требињу.

– Настојаћемо да ступимо у контакт са још неким екипама, како би током децембра одиграли што више пријатељских утакмица. Источни дио Републике Српске је у незавидном положају и кад је ријеч о клубовима, али и такмичењима. У Лиги запад већ се такмичи десет клубова. Инсистирамо код Рукометног савеза да се оформи Друга лига РС, група исток, гдје би играчи 2002. и 2003. годишта, који су прерасли Омладинску лигу, нашли своје мјесто. У данашњим условима, осуђени су да након неколико година тренирања и такмичења, напусте рукомет, што је непоправљива штета, закључио је Боровчанин.

У Другој лиги истока нашло би се пет клубова- домаћи „Гласинац“, „Локомотива“ Брчко, Билећа, „Леотар“ из Требиња, и „Славија Б“.

РК „Гласинац“ Соколац има 28 регистрованих играча у свим селекцијама, а својим радом гарант је опстанка рукомета у овом дијелу Републике Српске. Из ове мале рукометне породице позивају све заинтересоване дјечаке, да им се придруже у Спортској дворани у Сокоцу, јер упис траје до краја децембра мјесеца.