Члан Атлетског клуба „Гласинац“ Лука Кезуновић постао је шампион БиХ у десетобоју, а Сара Лучић из овог клуба вицешампион у седмобоју у БиХ, рекао је Срни тренер Неђо Ђуровић.

На Првенству БиХ у вишебојима у свим категоријама јуче у Сарајеву, Кезуновић је освојио златну медаљу у десетобоју у категорији млађу јуниори, а лоши временски услови спријечили су га да постигне рекорд БиХ у овој дисциплини.

Ђуровић је нагласио да је Лучићева, која је првак Српске у дисциплини скок у даљ, освојила сребрну медаљу у категорији сениорки у седмобоју.

Према његовим ријечима, најмлађој такмичарки из соколачког Атлетског клуба Јани Јакшић /12/ припала је сребрна медаља у тробоју, а њен наступ је био запажен јер је показала да је перспективна дјевојчица од које се у будућности могу очекивати добри резултати.

Ђуровић је подсјетио да ја на овом првенству наступило још пет атлетичара „Гласинца“ који су заузели мјеста од четврог до десетог у веома јакој конкуренцији, због чега су у клубу веома задовољни.

Пред соколачким атлетичарима је наредног викенда Појединачно првенство БиХ у Тузли за пионире, на коме ће се такмичити седам чланова овог клуба.