Амерички кошаркаш Ник Стравтер и досадашњи члан Леотара Павле Тупањанин нови су играчи Кошаркашког клуба „Соколац“ пред наставак такмичења у Првој лиги Републике Српске.

Стравтер у редове прволигаша из Сокоца стиже са Универзитета Ст. Тхомас са Флориде. Ради се о играчу који са својих 192 цм висине покрива позицију бека, а у сезони 2019/2020 биљежио је просјечно 6.4 поена, 1.8 асистенција и 3.8 скокова по мечу. Ово ће му бити први ангажман у Европи.

С друге стране, Павле Тупањанин појачаће Соколац као позајмљен играч КК „Леотар“ из Требиња, а игра на позицијама организатора игре и бека.

„Мислим да је Соколац права екипа у којој ћу моћи додатно да се разиграм и унаприједим своју кошарку. Захвалан сам тренеру Тамбурићу на повјерењу и са нестрпљењем очекујем прву утакмицу у дресу екипе из Сокоца. Настојаћу да помогнем клубу да оствари амбиције и циљеве у текућој сезони“ истакао је Тупањанин.

Кошаркашки клуб „Соколац“ први дио сезоне Прве лиге Републике Српске завршио је на шестом мјесту са скором од седам побједа и четири пораза.