Амерички кошаркаш Николас Ник Страутер од јануара је ново појачање кошаркашког клуба „Соколац“. Ник долази са Универзитета Сент Томас са Флориде и ово је његов први ангажман у Европи. Двадесетчетворогодишњи лијеворуки бек у Соколац је стигао преко агенције која заступа америчке играче и налази им ангажмане у Европи.

– Одувијек сам прижељкивао да заиграм преко океана и нисам могао пропустити овакву прилику, за коју сам посебно захвалан тренеру Томиславу Тамбурићу. На колеџу сам доста радио на техници и мислим да могу допринијети вашем тиму. Допада ми се атмосфера у тиму и имам добру комуникацију са саиграчима и тренером. Сматрам да је јако битно да радиш оно што волиш, а још је боље ако си за то плаћен. Изузетно је и када то можеш радити у некој другој држави, путовати, доживјети другачије окружење и културу. Надам се да ћемо из ове сарадње имати обострану корист, додао је Страутер.

У Сокоцу је наишао на топлу добродошлицу и тим поводом је изразио своје одушевљење.

– Требало ми је петнаестак дана да се навикнем и успоставим рутину, те да се прилагодим драстичној промјени климе. Људи су овдје изузетно гостољубиви и пријатни. Чак и поред језичке баријере, труде се да ми помогну и буду на услузи, па није било тешко уклопити се у нову средину, истакао је Страутер.

На питање какви су му планови за будућност, каже да би волио да што дуже игра или се бави послом блиским кошарци.

– Још сам млад и сматрам да су испред мене године у којима бих, уз Божију помоћ без повреда, могао играти. Једноставно циљ ми је да играм колико год то буде могуће, да путујем, играм на различитим мјестима и упознајем различите културе, каже Страутер.

Ник је рођен у Калифорнији, одрастао је у Џексонвилу на Флориди, гдје је играо Д1 колеџ дивизију и завршио економију и спортску администрацију.