У друголигашком „Истоку“ током викенда на распореду су мечеви 11. кола, а фудбалери Романије на Сокоцу састаће се у комшијском дербију са фудбалерима Гласинца.

Паљанска „Рома“ након одиграних десет мечева заузима треће мјесто са 19. бодова док је Гласинац десети и има 13. У прошлом колу код куће Романија је уписала „икс“ против Дрине из Зворника док су Сокачани славили у Вишеграду против Дрине Хе.

„Слиједи нам комшијски дерби и радујем се сусрету са пријатељима из Сокоца за који ме вежу најљепше спортске успомене. Домаћини заслужују максимални респект и нема сумње да нас чека изузетно тежак меч. Неће бити лако, због картона недостајаће важне полуге састава, Никола Живковић Жиле, Драган Цицовић и Страхиња Чворо и без обзира на све спремни смо, орни и мотивисани за борбу, а ја вјерујем у екипу да ће дати и више од својих могућности те у једном спортском отвореном и мушком надигравању уз мало и спортске среће можемо доћи до позитивног разултата“, за најаву утакмице истакао је тренер Паљана Срђан Делипара уз то и некадашња перјаница из најбољих славних премијерлигашких дана Гласинца.

Утакмица између фудбалера Гласинца и Романије игра се на Сокоцу у недељу 20. октобра са почетком у 14,30 часова.