Пропозиције – тенис

Члан 1.

Такмичење се одржава екипно, у мушкој и женској конкуренцији.

Члан 2.

Свака екипа се састоји од по три (3) члана. Доња старосна граница је 14 (пуних) година у мушкој и 13 (пуних) година у женској конкуренцији. Играчи у екипи који имају бољи ранг на листама сениора, јуниора и листи до 16 година морају да играју “прву таблу“ у мечу. Екипе које имају такмичаре који нису регистровани у тениским савезима земаља из којих долазе могу да бирају коју ће играти “таблу“.

Члан 3.

Мечеви се играју у два сингла и једном дублу. Први сингл играју “други рекети“, други меч играју “први рекети“. Сингл мечеви се играју на један сет до девет гемова (на 8:8 се игра “tie break“ до 7). Дубл меч се игра на један сет до девет гемова (на 8:8 се игра “tie break“ до 7). Прво се играју сингл мечеви, па онда дубл као одлучујући. При резултату 2:0 у мечу дубл се не игра.

Члан 4.

Жреб се прави зависно од броја екипа које се такмиче. Жреб на 8 (2 носиоца), 18 (4 носиоца), 32 (8 носиоца).

Носиоци се бирају према ранг листама ТС Србије, ТС Црне Горе и ТС Босне и Херцеговине (узимају се у обзир такмичари до 100 места).

Уколико је играч 100 место на сениорској листи – 40 бодова, до 18 година – 30 бодова, до 16 година – 20 бодова, на ветеранској листи – 10 бодова.

Уколико оба играча имају ранг, бодови се сабирају. Остале екипе које немају такмичаре по овим критетијумима жребају се без ранга. У женској конкуренцији важе иста правила.

Члан 5.

Такмичењем руководи такмичарска комисија од три члана и то : руководилац такмичења у тенису, његов заменик и именовани судија за тенис најстарији по рангу.

Члан 6.

Све утакмице се играју у одређено време према утврђеној сатници и распореду. Екипа која у то време не изађе на терен чека се 10 минута. Ако и у том времену не дође на терен, утакмица се региструје службеним резултатаом 3:0 у корист противничке екипе.

Члан 7.

Комплетно такмичење одвија се према овим правилима. За све што није предвиђено овим правилима примењују се правила Тениског савеза матичне државе општине домаћина.