Пропозиције – кошарка

Члан 1.

Такмичење се одржава у мушкој и женској конкуренцији.

Члан 2.

Свака екипа се састоји од по дванаест (12) играча.

Члан 3.

Све утакмице у мушкој и женској конкуренцији играју се 4 х 8 минута чисте игре уз 10 минута одмора на полувремену.

Ако је на крају последње четвртине резултат нерешен, игра се наставља у трајању од три минута. Ако и после наставка остане нерешен резултат играју се наставци од по три минута док се не добије победник.

Члан 4.

Обавезно се игра званичним лоптама FIBA. Такмичење се одвија по једноструком бод систему кроз квалификационе и финалне групе.

Пласман екипа у квалификационим и финалним групама одређује се на основу освојеног броја бодова. У случају да две екипе имају исти број бодова, о пласману одлучује међусобни сусрет. У случају да три или више екипа имају исти број бодова, о пласману прво одлучује међусобни скор, а затим количник датих и примљених кошева на утакмицама одиграним између тих екипа. Ако опет нема коначног решења пласман ће се одредити на основу количника датих и примљених кошева свих утакмица које су те екипе одиграле у такмичењу.

Члан 5.

Такмичењем руководи такмичарска комисија од три члана и то: руководилац такмичења у кошарци, његов заменик и именовани судија за кошарку најстарији по рангу.

Члан 6.

Све утакмице се играју у одређено време према утврђеној сатници и распореду. Екипа која у то време не изађе на терен чека се 10 минута. Ако и у том времену не дође на терен, утакмица се региструје службеним резултатаом 20:0 у корист противничке екипе. Екипа која неоправдано изостане са утакмице кажњава се одузимањем једног бода од укупно освојених бодова у групи.

Члан 7.

Комплетно такмичење одвија се према правилима Кошаркашког савеза матичне државе општине домаћина.

За све што није предвиђено овим правилима примењују се правила Кошаркашког савеза матичне државе општине домаћина.