У родном мјесту реформатора српског језика – Вука Караџића, Тршићу код Лознице, одржан је други полумаратон, традиционална спортска манифестација „ Стазама Вука Караџића“, на којој је учествовало 168 полумаратонки и полумаратонаца из Србије, Републике Српске и других простора бивше Југославије.

Старт и циљ били су у близини родне куће језичког генија. Полумаратон је окупио активне атлетичаре и рекреативце, спремне да прођу стазама којима је Вук ходио за својим стадом и књиге читао, спремајући се да крене у свијет, у незаборав и легенду.

У програму су биле двије трке за дјецу, на стази од осам километара и полумаратонска трка на стази дугој 21,1 километар. Дан прије такмичења, обилне падавине су натопиле стазу, претвориле је у праву каљугу, што је од учесника тражило изузетне напоре да би стигли до циља.. Дужина успона износила је 600 метара, а четири километра пред циљном линијом такмичари су се кретали валовитим и стрмим тереном.

На овој спорској приредби општину Соколац и Републику Српску представљао је соколачки ветеран Перо Мијатовић, коме је ово била 39. полумаратонска трка. Мијатовић је заузео 53. мјесто у мушкој конкуренцији. Стазу је прешао у времену 2 сата и 28 минута, што је изванредан резултат, узимајући у обзир услове у којима се трка одвијала.

Побједник трке „Стазама Вука Караџића“ је Ненад Ристић из Ужица, који је захтјевну стазу савладао у времену један сат и 28 минута. Треба напоменути да су посљедњи такмичари трку завршили за четири сата и 26 минута.

Удружење „Лознички тркачи“ потрудило се да организација ове спортске манифестације буде на завидном нивоу.

Перо Мијатовић је у повратку кући посјетио спортски комплекс у изградњи у Лозници, који ћи чинити савремени објекти – терен за велики фудбал, неколико помоћних терена, спортска дворана, базен на отвореном, атлетски стадион, парковски простори и други спортски садржаји.