Настављено је такмичење у Другој футсал лиги Републике Српске – југ, те су до сада соколачки футсалери одиграли двије утакмице гдје су забиљежили реми и пораз и заузимају пету позицију на табели.

Осмо коло одиграно је у Фочи 22. јануара са екипом „Медицински факултет“ резултатом 4:4, док су Сокочани у деветом колу минуле суботе снаге одмјерили опет на гостујућем терену и то у Требињу са домаћим тимом „Академац“, од којег су поражени са 4:2.

Тренер Футсал клуба „Гласинац Соколац“ Ненад Ђерић оцијенио је да су оба сусрета одиграна солидно, али сматра да је коначан исход могао бити много бољи.

– Резултати ових утакмица нису оно што смо очекивали на почетку сезоне, јер смо хтјели да се боримо за прву позицију, међутим, изгубили смо неке утакмице на које смо рачунали да ће бити у нашу корист. У наредним сусретима, ићи ћемо на побједу и покушати остварити што бољи резултат, како би завршетак сезоне окончали у горњем дијелу табеле – навео је Ђерић и додао:

– За предстојећи викенд, у Сокоцу се игра десето коло против комшијског „Танга“ из Источног Новог Сарајева. Тренутно су трећи на табели, респектујемо противника али идемо на побједу и надам се освајање нова три бода – нагласио је Ђерић и позвао гледаоце да дођу у Спортску дворану и подрже футсалере наше општине.

Тренер Ђерић подсјетио је да су током јануара, односно паузе у сезони, соколачки футсалери учествовали на два турнира у Источном Новом Сарајеву и Вишеграду, на којима су такмичење завршили у четвртфиналу.