Соколац заслужио титулу домаћина 56. МОСИ: Планира се богат забавни програм

Захваљујући спортској инфраструктурни општина Соколац, након 2011. поново је добила организацију Међуопштинских омладинских спортских игара, највеће аматерске манифестације у југоисточној Европи.

Спортска дворана, квалитетан спортски стадион, помоћно игралиште, атлетска тартан стаза, терени за дворанске спортове и терени на отвореном, све то је утицало на то да Соколац заслужи титулу домаћина МОСИ-ја ове године.

„То су игре у којој учествују три државе. То су Србија, Црна Гора и БИХ. На овом такмичењу учествује 37 општина, три из ФБиХ, осам из РС, 14 из Србије и 11 из Црне Горе“, каже Дејан Елез, предсједник комитета 56. Међуопштинских омладинских спортских игара.

Општина Соколац била је једини кандидат за домаћинство игара 2019. године. То није утицало на доношење одлуке Скупштине МОСИ, јер је понудила све оно што је тражено правилником о организацији.

„Имамо туристичку организацију, Инфо центар. Сви привредници су на услузи нас организатора и свих општинских институција. Хоћемо да направимо једну доста добру причу и рекламу за нашу општину“, каже Елез.

До почетка игара, које се одржавају од трећег до седмог јула, доста је урађено на промоцији и зближавању људи и ширењу пријатељства. Туристичка организација општине Соколац прикупља понуде од физичких и правних лица за смјештај и исхрану спортиста, спортских радника и представника медија.

У склопу 56. МОСИ „Соколац 2019“ игара планира се богат забавни програм, уз учешће највећих регионалних музичких звијезда.