Свечаним дефилеом спортиста, данас у Новој Вароши у 16.00 часова почињу 57. Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ). Током пет дана Игара у 15 спортских дисциплина надметаће се око 2.000 младих из 31 града и општине са тромеђе Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Данас, првог дана манифестације, на програму су два спортска догађаја. Фудбалска утакмица између Нове Вароши и Пријепоља која почиње у 18 сати, док су на полувремену, у 18.45, на програму двије атлетске трке, на 800 метара за жене и 1.500 метара за мушкарце.

Екипа са Сокоца као најбројнија екипа из РС, отпутовала је јутрос на ову највећу аматерску спортску манифестацију на Балкану са 110 такмичара, тренера и вођа екипа.

Према ријечима тренера соколачких одбојкашица Марко Обреновића, који поред тренера Радмиле Марковић, води спортисте на ово тамичење, већ 25 година овај клуб броји успјехе.

• Имамо пет златних медаља, а када је ријеч о осталим мјестима и сребрним и бронзаним медаљама, број је заиста велики, али важно је рећи да је свака медаља злата вриједна. И након двије године паузе, очекујемо добар пласман, имамо заиста добар тим. Али од распореда и термина нам зависи много тога. С обзиром да смо заступљени и у одбојци и одбојци на пијеску са истим такмичаркама, надамо се да ћемо се уклопити и на тај начин постићи успјех на оба поља- рекао је Обреновић.

На 57. МОСИ снаге са другим клубовима одмјериће и КК „Соколац“. Томислав Тамбурић је истакао да су кошаркаши носиоци четврте групе.

• На прошлим Играма наша екипа је била четврта. Ове године путују млади такмичари, па видјећемо, идемо да играмо.

Соколачки спортисти ће се такмичити у 10 спортских грана са 13 екипа – у атлетици, планинарству, стрељаштву у мушкој и женској конкуренцији, одбојци, одбојци на пијеску и каратеу у женској конкуренцији, те у мушкој конкуренцији у кошарци, рукомету, фудбалу и малом фудбалу.

На 57. пара МОСИ такмичењу особа са инвалидитетом у суботу, 23. јула, са Сокоца ће учестовати 10 такмичара.

Међуопштинске омладинске спортске игре МОСИ су традиционална смотра и манифестација спорта и физичке културе општина учесница из Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе и Србије.

Свечано затварање игара је у недељу 24. јула.