Сокочани побједом отворили други дио сезоне

Аутор: Марко Мухаремовић

Кошаркаши Сокоца побједом су отворили други дио сезоне Прве кошаркашке лиге Републике Српске након што су на свом паркету савладали екипу ОКК „Козара“ из Градишке резултатом 76:68.

Утакмицу боље отварају гостујући кошаркаши који прву четвртину рјешавају у своју корист 20:12, а резултатску предност успјелу су одржати до краја првог полувремена које добијају резултатом 40:37.

Након повратка са паузе играчи Сокоца заиграли су агресивније у одбрани, састав Козаре свели на свега 11 постигнутих поена и пред посљедњи период игре предност на семафору окренули у своју корист (53:51). Предвођени капитеном Печеницом, Сокочани настављају у истом ритму у четвртој четвртини коју добијају резултатом 23:17 и постављају коначних 76:68.

До осме побједе у сезони кошаркаше Сокоца предводио је Немања Печеница са дабл-дабл учинком од 26 поена и 11 скокова, а пратили су га нови играчи у тиму Павле Тупањанин (23п) и Ник Стравтек (10п).

Код гостију најзапаженији били су Вања Самарџић са 20 и Дејан Келечевић са 15 постигнутих поена.

У наредном колу КК „Соколац“ гостује у Бијељини код Будућности, а ОКК „Козара“ ће на свом паркету дочекати тим Сутјеске.