Екипа општине Соколац заузела је треће мјесто у укупном пласману на 55. Међуопштинским омладинским спортским играма (МОСИ) у Прибоју у Србији на којима је учествовало око три хиљаде спортиста из 29 општина из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације БиХ.

Руководилац спортске екипе са Сокоца Вера Мијатовић рекла је Срни да су спортисти ове општине освојили укупно 26 медаља, девет златних, осам сребрних и девет бронзаних.

Она је навела да је Сокочанима припала и титула најкомплетније екипе на овој спортској манифестацији.

„Највеће заслуге за освајање трећег мјеста у укупном пласману припале су, као и претходних година, соколачким атлетичарима, који су донијели 17 од укупно освојених 26 медаља“, рекла је Мијатовићева.

Она је додала да су одбојкашице са Сокоца и учесници Пара-МОСИ у стрељаштву и пикаду освојили златну медаљу, планинарке, одбојкашице на пијеску и каратиста Тамара Драшковић сребрну медаљу.

Мијатовићева је додала да су заставу МОСИ преузели најбољи спортисти екипе Соколац и да је тиме ова општина преузела улогу домаћина 56. Међуопштинских омладинских спортских игара МОСИ 2019. године.

На овогодишњим 55. МОСИ побједник у укупном пласману је домаћин, општина Прибој, а друго мјесто припало је општини Пљевља.

Такмичари су се надметали у 15 спортских дисциплина у мушкој и женској конкуренцији.