Славија у одличној атмосфери савладала Соколац

Аутор: Марко Мухаремовић

Кошаркаши Славије из Источног Сарајева побиједили су у градском дербију у Сокоцу истоимену екипу резултатом 79:67 у оквиру 15. кола Прве лиге Републике Српске.

У одличној атмосфери коју су направили навијачи Сокоца и Славије, Вандали и Соколови, виђена је тврда утакмица коју су гости из Источног Сарајева преломили у своју корист крајем треће и почетком четврте четвртина кад су остварили и максималну предност од 16 поена разлике.

Тренер Славије Александар Дамјановић истакао је након меч да је агресивност у одбрани у другом полувремену омогућила његовим изабраницима да дођу до неколико лаких поена у нападу који су им дали сигурност да сусрет приведу крају на најбољи начин.

„Очекивали смо једну чврсту и борбену утакмицу што се и десило. Обје екипе ушле су у сусрет јако и то је резултирало мањим бројем постигнутих кошева у првом полувремену и резултатским егалом. Након повратка са паузе подигли смо ниво игре у одбрани који нам је омогућио да остваримо побједу. Екипи Сокоца захваљујем се на фер игри и желим им пуно среће у наставку сезоне“ додао је Дамјановић.

Кратка ротација у екипи, према ријечима тренера домаћих Томислава Тамбурића, један је од фактора који је утицао на пораз Сокоца у овом колу.

„Недостатак снаге у другом полувремену, а који је узрокован краћом ротацијом у екипи, довео је до пораза против екипе Славије. Једноставно су нас ритмом у другом дијелу побиједили и ја им желим срећу у даљем току такмичења. Ми у свом саставу имамо доста младе играче који нису још физички спремни да носе нашу игру али сигурно да је пред њима вријеме и кроз квалитетан рад да ће напредовати“ закључио је Тамбурић.

Најефикаснији кошаркаш у редовима Славије био је Филип Његовановић са 19 поена, а код Сокоца истакао се Мирослав Ковач са 15 поена и 14 скокова.