Сениори и јуниорке Стрељачког клуба “Гласинац” са Сокоца освојили су треће мјесто на првенству Републике Српске у стрељаштву одржаном у Требињу, рекао је Срни тренер овог клуба Огњен Мијатовић.

Такмичење је одржано јуче у сениорској и јуниорској конкуренцији у дисциплинама стандардна ваздушна пушка и ваздушни пиштољ, према међународном олимпијском програму.

Мијатовић је навео да су у сениорској екипи “Гласинца” наступили Маринко Јанковић, Марко Јагодић и Александар Зорановић, а у јуниорској екипи Ана Пејић, Маријана Мијатовић и Маријана Косорић, које по годинама припадају групи пионирки, али су наступиле у јуниорској категорији.

Задовољан сам резултатима оствареним на првенству Српске јер је, због смјене генерација у Клубу, ријеч о подмлађеној екипи пред којом је свијетла стрељачка будућност”, рекао је Мијатовић.

Он је напоменуо да је “Гласинац” у претходним годинама на такмичењима често био међу три најбоље екипе, али да је пандемија “учинила своје” и отежала одржавање тренинга и такмичења, која су веома значајна за укупан пласман у години и континуитет рада Клуба.

Мијатовић је изразио захвалност организатору овог првенства, Стрељачком клубу “Леотар” из Требиња, за добру организацију такмичења у складу са превентивним мјерама од заштите ширења вируса корона.

Он је потсјетио да је стријелац “Гласинца” Маринко Јанковић био првак Републике Српске у 2018. години, а његова клупска колегиница Јована Мачар Јанковић вицешампионка Српске у 2016.

Стрељачки клуб “Гласинац” основан је 2012. године и сада има тридесетак чланова.