Међуопштинске омладинске спортске игре, скраћено МОСИ је спортско такмичење за младе спортисте из три земље, то јест из општина са тромеђе Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије које се одржава сваке године. Пред општином Соколац је велики задатак, да на што бољи начин организује Игре ове године и да за корак помјери до сад постављене границе. Већа одговорност и озбиљност се очекује и због чињенице да је наша општина била домаћин 2011. године.

Како би све било организовано на вријеме, са припремама се кренуло одмах након преузимања домаћинства у Прибоју 2018. године. Како теку припреме и које су обавезе остале да се заврше до почетка МОСИ разговарало се на састанку који је одржан у просторијама „Инфо центра“ Соколац. Као једина локална медијска кућа, „Инфо центар“ је преузео све обавезе које се тичу промоције и информисања везане за овај велики спортски догађај. У припреми су брошуре, флајери, промотивни и рекламни материјали који ће опшину Соколац најближе представити свим спортистима и гостима предстојећих Игара.

Према ријечима Дејана Елеза, предсједника Извршног одбора МОСИ „Соколац 2019“ значајно је што је овај посао започет на вријеме, јер је то предуслов за што бољу организацију овако велике манифастације.

– Остварили смо добру сарадњу са свим субјектима који су задужени за различите сегменте организације. Драго ми је што постоји одличан дијалог и што смо сви окупљени око истог циља, а то је још једно одлично домаћинство МОСИ породици. Данас смо детаљно размотрили све што је урађено до сад, а највећи дио посла тек предстоји, казао је Елез.

Елез истиче да ће у наредним данима засиједати и остале комисије које ће преузети своје задатке. Са доласком повољнијих временских услова услиједиће и инфраструктурни радови на уређењу спортских терена, као и изградња оних који недостају.

– Састанак са представницима свих спортских грана већ је одржан. Званични сајт „МОСИ Соколац 2019“ већ је у функцији. На њему ће заинтересовани моћи да пронађу све неопходне информације. Понуде за спонзорство овогодишње манифестације већ су просљеђене свим заинтересованим субјектима. Јавни позив упућен је и нашим суграђанима који су заинтересовани да на најбољи начин угосте све гостујуће спортисте, рекао је Елез.

Наредних дана наставиће се радови на уређењу стадиона, стазе, спортских терена, као и помоћних објеката. Према већ договореном плану, градиће се два тениска терена као и терен за одбојку на пијеску.

Оно по чему ће се, између осталог, разликовати овогодишње Игре јесте званична маскота МОСИ. Она ће бити представљена на свим значајнијим манифестацијама које ће се одржавати на подручју Сарајевско-романијске регије и шире. Игре ће пратити и одличан културно-забавни програм.