Сокочанка Сара Лучић је на Првенству Балкана за сениоре и сениорке у Смедереву заузела 11. мјесто у скоку увис, рекао је Срни тренер у Атлтском клубу “Гласинац” Неђо Ђуровић.

На првенству Балкана одржаном минулог викенда у Смедереву учествовало је 19 земаља, чланица Балканске атлетске федерације, са око 450 такмичара, тренера и спортских радника.

“Иако није освојила медаљу задовољни смо постигнутим резултатом од 178 центиметара јер се Лучићева такмичила са најуспјешнијим атлетичаркама балканских земаља међу којима су и најуспјешније у Европи”, истакао је Ђуровић.

Ђуровић је додао да ова млада атлетичарка за десетак дана путује у Естонију на првенство Европе за такмичаре до 23 године.

Он је нагласио да Лучићева редовно тренира, у чему јој помажу у Атлетском клубу на Сокоцу, а истовремено је успјешан студент технологије у Новом Саду.

Ђуровић је подсјетио да ће на Сокоцу 31. јула бити одржано атлетско првенство БиХ за млађе јуниоре, а 1. августа 20. Међународни атлетски митинг у организацији Атлетског клуба “Гласинац”.