Члан соколачког Атлетског клуба “Гласинца” Сара Лучић је, скоком увис 179 центиметара, освојила четврто мјесто на екипном првенству Европе одржаном у Лимасолу на Кипру, рекао је Срни тренер овог клуба Неђо Ђуровић.

Ђуровић је рекао да је Лучићева протеклог викенда наступила у веома јакој конкуренцији спортиста из 16 земаља, у групи Ц.

– Радујемо се што Сара постиже добре резултате и што имамо младу атлетичарку која доказује да је у групи међу најбољима и на европским такмичењима, што је за соколачки спорт велики успјех – истакао је Ђуровић.

Према његовим ријечима, Лучићева ће у пратњи тренера наредног викенда, 26. и 27. јуна, учествовати на првенству Балкана у Смедереву.

Ђуровић је истакао да ће шест пионира Атлетског клуба “Гласинац” наступити на првенству Републике Српске за старије пионире у недјељу, 27. јуна, у Требињу.

– Од њих очекујемо добре резултате – нагласио је Ђуровић.

Атлетски клуб “Гласинац” основан је на Сокоцу 2000. године и по броју освојених медаља на првенствима Републике Српске, БиХ и Балкана спада у групу најуспјешнијих у Српској.