Соколачка атлетичарка Сара Лучић јуче је на првенству Медитерана у атлетици до 23 године, које је одржано у Италији освојила четврто мјесто – рекао је тренер Атлетског клуба „Гласинац“ Неђо Ђуровић.

• Репрезентативка и шампионка Републике Српске и БиХ у скоку увис Сара Лучић, скочила је 175 центиметара и освојила четврто мјесто на такмичењу у Италији гдје је учествовало више од 25 земаља из Европе, Азије и Африке – рекао је Ђуровић те додао да је истог дана на стадиону „Бара“ у Сокоцу одржано појединачно Првенство Републике Српске за млађе јуниоре и цицибане.

• Соколачки Атлетски клуб освојио је укупно десет медаља: четири златне, двије сребрне и четири бронзане. У селекцији млађих јуниора прво мјесто на 110 препоне и треће у скоку увис освојио је Лука Кезуновић. Боровчанин Гордан је био први у бацању диска а трећи у бацању кугле. Злато у бацању кладива и бронзу у бацању диска освојио је Боровчанин Михајло, док је Крстајић Михајло освојио два сребра у истим дисциплинама. Одличан резултат постигао је Марко Мемедовић у бацању копља и нашем клубу донио још једно злато. Када је ријеч о цицибанима, морам посебно да истакнем нови млади таленат, то је Јана Јакић која је освојила друго мјесто у дисциплини препоне 60 метара– закључио је Ђуровић.

Првенство на којем је учествовало преко 200 такмичара из 17 клубова Републике Српске одржано је уз техничку организацију домаћина – Атлетског клуба „Гласинац“.