Млади фудбалери ОФК „Гласинац 2011“ Соколац бодриће вечерас ФК „Партизан“ у Хумској у утакмици првог кола Европске лиге.

Прва утакмица групне фазе Лиге Европе између ФК „Партизан“ и ФК АЗ „Алкмар“ играће се вечерас од 21 сат, без присуства публике. Уз поновно активирање опције Дисциплинског правилника о присуству гледалаца до 14 година, мечу могу присуствовати чланови Омладинске школе ФК „Партизан“ и школе фудбала широм Србије и Републике Српске.

Тренер младих Сокочана, Младен Ћирјанић, рекао је да су са одушевљењем прихватили позив, те да ће ово бити драгоцјено искуство младим играчима.

– Организовали смо се уз помоћ општине Соколац, Шумског гадинства „Романија“ Соколац и пријатеља клуба, тако да на пут до Београда креће педесетак дјечака из нашег клуба. Бићемо гости ФК „Партизан“, а надам се да ћемо допринијети и првој побједи у Лиги Европе. Дјечеци су се радо одазвали, без обзира ко за који клуб навија, казао је Ћирјанић.

Он је истакао да је важно дјеци у овом узрасту омогућити овакве посјете како би научили правила понашања на стадиону, а имаће прилику да гледају и уче нове потезе и вјештине од својих омиљених играча.

Млади играч Сергеј Беатовић већ осам година тренира фудбал и вјерни је навијач Партизана. Пред полазак изнио нам је своја очекивања.

– Тренирам већ осам година и волим фудбал. Навијам за Партизан и надам се да ће наш клуб вечерас побиједити. Мислим да би резултат могао бити 2:0, за нас, прогнозирао је Беатовић.

Ма који резултат био, надамо се да ће ове младе наде имати прилику да једног дана играју на великим смотрама фудбала, као што је ова вечерас.