Бивши и актуелни играчи Рукометног клуба „Гласинац“ обиљежили су десет година постојања овог спортског колектива из Сокоца, а тим поводом одиграли су и ревијалну утакмицу која је увеличала поменути јубилеј.

Рукометни клуб „Гласинац“ почео је са радом у децембру 2010. године као секција која се спремала за 48. Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ) које су, први пут, одржане у Сокоцу 2011. године. Клуб је након 48. МОСИ наставио са радом и формирао селекције које и данас постоје.

„Прије свега желио бих се захвалити људима који су уз клуб од оснивања и који су се радо одазвали на манифестацију којом обиљежавамо првих десет година постојања РК „Гласинац“. Тренутно у клубу имамо више од 30 чланова подијељених у сениорску екипу и двије селекције у млађим категоријама“ казао је тренер рукометаша Гласинца Јован Боровчанин.

РК „Гласинац“ наступа у Другој лиги Републике Српске – група Исток коју је два пута освајао, а план људи у клубу је да у скорије вријеме заиграју у првом рангу рукомета у Републици Српској.

„Ми смо 2015. године направили један пресјек и уписали дјецу која, кроз наступе за млађе категорије, стасавају за сениорски тим. Надамо се да ћемо сљедеће сезоне или најкасније 2022. године са дјецом из Сокоца, која пролазе нашу школу рукомета, остварити улазак у Прву лигу Републике Српске. Селекција састављена од момака рођених 2003/2004 године освајала је два пута пето мјесто у Републици Српској, више медаља на међународним турнирима и то нам је показатељ да рукомет у Сокоцу има будућност“ додао је Боровчанин.

Иако је резултат ревијалне утакмице између „ветерана“ и актуелних играча Рукометног клуба „Гласинац“ био у другом плану, тијесну побједу резултатом 22:20 остварили су момци који тренутно носе дрес Гласинца.

Заједнички утисак свих учесника јубилеја био је да овакве манифестације доприносе популаризацији спорта и позвали су дјецу рођену 2006. године и касније да упишу и тренирају рукомет.