У суботу, 28. маја Рукометни клуб „Гласинац“ одиграће прву баражну утакмицу за улазак у Прву лигу Републике Српске у рукомету са Рукометним клубом „Челинац“ у Челинцу.

Од раније је познато, да су правила ове године измијењена и да ће се играти бараж за попуну Прве лиге РС између побједника Друге лиге истока и запада.

Тренер соколачких рукометаша Јован Боровчанин нагласио је да су овај двомеч играчи схватили веома озбиљно, одигране су припремне контролне утакмице и сматра да су млади играчи спремни за предстојеће утакмице.

Нагласио бих да 95 одсто екипе, чине младићи од седамнаест и осамнаест година, али стицајем околности сада је у њиховим главама један велики психички терет, притисак, важност утакмице, али и будућност клуба, јер су они одавно превазишли другу лигу – навео је Боровчанин.

Он је навео да је противник једна веома искусна и добра екипа, али да ће рукометаши „Гласинца“ дати све од себе на терену.

Не предајемо се, наше су шансе велике и покушаћемо да се изборимо са притиском који осјећамо, јер први пут у својим каријерама, ови млади момци се сусрећу са овако важном утакмицом. Углавном, видио сам на тренинзима да су јако мотивисани и жељни да направе историјски успјех за Соколац и рукомет – закључио је тренер Боровчанин.

Реванш баражне утакмице, одиграће се наредне суботе, 4. јуна у Сокоцу. Боровчанин је позвао суграђане да дођу у шtо већем броју и подрже их у овом изазовном мечу.