Рукометни клуб „Гласинац“ остварио је другу побједу у актуелној сезони Прве лиге Републике Српске, када је на домаћем терену у оквиру осмог кола савладао екипу „Вишеград“ са 28:27.

Тренер РК „Гласинац“ Јован Боровчанин оцјењује да је остварена велика и спектакуларна побједа против екипе из Вишеграда која претендује да буде јесењи првак.

– Током ове утакмице, негдје смо предосјетили да је ово наша шанса за новим бодовима, јер смо током претходних кола заиста играли добро иако смо забиљежили порезе. Морам опет поменути да нас прате неке лоше ситуације, повреде, скраћени ростер играча, све су то момци из Сокоца и немамо додатних појачања, док сви клубови у Републици Српској имају четири или више играча са стране. Захваљујем момцима на одличној игри, навијачима на несебичној подршци – нагласио је Боровчанин.

Сокочани су већи дио утакмице водили, међутим гости су дошли до изједначења. У посљедњем секунду меча, Милан Бољанић даје погодак и пресуђује утакмицу у корист домаћих.

– Не волим да издвајам играче, сви они подједнако доприносе успјеху клуба али је он заиста својим радом и трудом за ових седам година заслужио тај тренутак, да у посљедњем секунду побиједите и то је у спорту нешто најслађе што се може десити – објасни је тренер.

Остало је још да се одиграју три кола до краја полусезоне. У недјељу путују у Бања Луку, гдје ће играти са екипом „Младост“, затим сљедеће коло у Соколац долази „Борац“ из Бања Луке, док ће се посљедње коло у полусезони одиграти у Дервенти против истоимене екипе.

– Стварно дуга и тешка путовања, али ево успјећемо завршити први дио такмичења. Захвалио бих се Општини Соколац јер нисмо имали ниједан проблем који се односи на финансије и такмичење – нагласио је Боровчанин и додао да је РК „Гласинац“ једини клуб у Републици Српској који се такмичи у Првој лиги а чији играчи не примају нека финансијска средства.

Након осам одиграних кола, РК „Гласинац“ налази се на десетом мјесту на табели са четири бода, забиљежене су двије побједе и шест пораза.