Рукометни клуб /РК/ “Гласинац” одиграо је синоћ на Сокоцу пријатељску утакмицу са прволигашем Федерације БиХ – РК “Бријешће” из Сарајева, у оквиру припрема за почетак Друге лиге Републике Српске у којој игра сениорски тим соколачке екипе.

Тренер “Гласинца” Јован Боровчанин рекао је Срни да им је циљ да у оквиру Друге лиге пробају остварити пласман у Прву лигу Српске, што је њихова дугогодишња жеља.

Он је навео да је пред овим тимом још неколико припремних утакмица са “Дрином” из Зворника да би потпуно спремни дочекали 25. септембар, када почиње Друга лига у рукомету Републике Српске.

“Момци које смо окупили када су имали 10/11 година већ шесту годину марљиво раде, прошли су кроз све омладинске селекције и вријеме је да крену у сениорски рукомет. Желимо да у овом клубу играју дјеца са Сокоца и да представљају своје мјесто у најбољем свјетлу као што су то и чинили”, истакао је Боровчанин.

Он је нагласио да су соколачки рукометаши добили много похвала играјући са клубовима са много већом традицијом и међу ријетким су из Републике Српске који учествују на међународним турнирима.

Према његовим ријечима, послије турнира у Високом и Бијељини, гдје су били веома запажени, овог мјесеца слиједи учешће на “М:тел” међународном турниру на Мојмилу гдје долазе најбоље екипе из БиХ и региона.

Он је подсјетио да је “Гласинац” као првак романијске и херцеговачке регије у мају представљао источни дио Републике Српске на завршном турниру у дворани “Борик” у Бањалуци.

Боровчанин је навео да је на недавном Међународном рукометном турниру у Бијељини покренута иницијатива о сарадњи “Гласинца” са Рукометном академијом “Динамо” из Панчева, чији је спортски директор Ненад Вучковић, дугогодишњи репрезентативац Србије.

“У наредних неколико мјесеци почећемо да остварујемо ову идеју да би наши најбољи играчи могли да оду на ову академију из које им се отварају врата широм Балкана и Европе”, најавио је тренер соколачких рукометаша и додао да је то један од највећих успјеха Клуба, који је кренуо од нуле 2011. године.

Рукометни клуб “Гласинац” има 30 чланова у омладинској и сениорској категорији.