У утакмици 4. кола Друге мушке рукометне лиге РС група исток, јуче је у Билећи РК „Гласинац“ из Сокоца побиједио РК „Херцеговац“ са 24:21. Ријеч је о двије понајбоље екипе у овом такмичењу, па је меч био и дерби јесењег првенства. Побједа је само потврдила лидерство на табели и рукометаши „Гласинца“ су се вратили као јесењи прваци.

Тренер РК „Гласинац“ Јован Боровчанин поносан на своју екипу, нагласио је да је ово била најтежа и најважнија утакмица до сада.

– Озбиљна „Билећа“ је имала неколико искусних играча који су већ играли у Првој лиги РС. Играо се груб рукомет, са доста искључења. Било је уживање гледати наше момке како се боре против јачег и искуснијег противника. Наставак сезоне је у фебруару, али са овом побједом смо 99 одсто остварили улазак у Прву лигу РС, што нам је био циљ од самог старта – казао је Боровчанин.

Боровчанин је навео да ће за такмичење у Првој лиги РС бити потребна додатна финансијска средства, али и изразио наду да ће имати подршку општине Соколац.

За пар дана почиње Кантонална лига коју рукометаши „Гласинца“ очекују спремни, мотивисани тренутним успјехом и са много самопоуздања.