Рукометаши „Гласинца“ изгубили су протекле суботе од екипе „Челинца“ у првој баражној утакмици за Прву лигу Републике Српске.

Тренер „Гласинца“ Јован Боровчанин изразио је своје незадовољство протеклом утакмицом, те позвао све суграђане и љубитеље рукомета да подрже „Гласинац“ у реваншу у Сокоцу.

– Наш клуб је у првој утакмици у Челинцу изгубио резултатом 37:29. Знали смо да су добра, старија и искуснија екипа и наши момци су одиграли мушки, поштено, придржавајући се плана утакмице који смо припремили. Од педесетог минута утакмице видљиво је било пристрасно суђење које не доликује ниједном спорту а посебно важности утакмице коју смо играли, што ћу као тренер изнијети пред Рукометни савез Републике Српске, казао је Боровчанин.

Последња шанса за улазак у прву лигу је реванш утакмица са „Челинцом“ у Сокоцу.

Резултат је висок али ми и даље вјерујемо да можемо постићи успјех. Имамо неколико дана да исправимо неке грешке у игри и припремимо се за реванш који ће се у суботу играти у Сокоцу, рекао је Боровчанин и позвао суграђане да у суботу дођу и подрже рукометаше „Гласинца“.

Челинац је на крају сезоне освојио прво мјесто у лиги „запад“ са 10 бодова више од конкурената, док је „Гласинац“ исто тако убједљиво, са свих седам побједа освојио прво мјесто лиге „исток“. Реванш „Гласинца“ и „Челинца“ играће се у Сокоцу у суботу 4. јуна у 19 часова.