У Палама је почетком августа почела са изградњом атлетска стаза на стадиону „Влајко Петровић“. Фудбалери Романије су прво коло у оквиру Друге лиге РС, без проблема одиграли на свом стадиону и забиљежили стартну побједу (Будућност Пилица 2:1).

Након тога су алтернативу морали тражити на другом стадиону и тако домаћини бити на „гостујућем“ терену.

Управа клуба се обратила ОФК „Гласинац 2011“ Соколац и одмах добила зелено свјетло за играње на стадиону „Бара“. Предсједник ФК „Романија“ Пале Александар Ласица је задовољан начином на који је његов клуб примљен на Сокоцу:

– У име ФК Романија и моје лично име, хвала руководству Гласинца које нам је уступило стадион „Бара“ за одигравање утакмица на којима смо домаћини. Посебну захвалност дугујемо господину Реновици који је све организовао и угостио наш клуб на прави начин. На стадиону „Бара“ смо били прави домаћини, играчи су се осјећали као код куће. Одиграли смо двије утакмице и задовољни смо постигнутим резултатима. Захваљујемо се и дјечацима из омладинског погона Гласинац, који су били ангажовани у дохваћању лопти. Овај потез људи са Сокоца и управе Гласинца је доказ да наша два клуба имају одличну сарадњу, рекао је Александар Ласица.

Завршетак радова на атлетској стази у Палама се очекује почетком Октобра, међутим фудбалери Романије се враћају на свој стадион од шестог кола и утакмице са Дрином ХЕ Вишеград.

– Дио радова који су нас спријечили у организацији утакмица су завршени. Сад без проблема можемо испунити све техничке и безбједносне услове за одигравање утакмица у оквиру Друге лиге РС, закључио је Ласица.

Још једна лијепа прича из Сарајевско-романијске регије. Честитке за два пријатељска клуба.