Прва лига Републике Српске: Борац савладао Соколац резултатом 82:75

Аутор: Бојана Марковић

У оквиру 12. кола Прве лиге Републике Српске за кошаркаше, домаћи Соколац на свом терену је дочекао првопласирану екипу бањалучког Борца. Публика у Новој спортској дворани гледала је занимљиву кошаркашку представу у којој је гостујућа екипа заслужено славила резултатом 82 : 75.

Гости су на самом почетку показали да су комплетнија екипа, а данак одласка двојице стандардих играча, платили су домаћи кошаркаши.

Тренер Борца, Марко Шћекић, истакао је да је задовољан приказаном игром, али да постоје одређени сегменти на којима треба радити у наставку Првенства РС, како би задржали лидерску позицију.

– У једном моменту смо изгубили контролу и противнику допустили да се шутевима за три поена врати у игру. Нашом неагресивном и неконцентрисаном одбраном допустили смо домаћину да у трећој четвртини упише 29 поена. У посљедњој четвртини успјели смо да задржимо прибраност и сматрам да смо заслужено славили, казао је Шћекић.

Тренер Сокочана, Томислав Тамбурић, рекао је да је задовољан игром, с обзиром да је екипа Борца најквалитетнији учесник Прве лиге.

– Резултат показује реалан однос снага, јер су нас пред овај сусрет напустила два стандардна играча који су отишли за бољим понудама. Због недостатка новца, не можемо да пратимо тај тренд. Наш састав су појачала два млада играча, један, Лесковчанин, који је играо за Слободу из Новог Града и играч из Зворника. Очекујемо да ће се њиховим уигравањем са остатком екипе и сама игра поправити, казао је Тамбурић.

У наредном, 13. колу, заказаном за 25. јануар, екипа Борца игра против екипе Дрина Принцип из Зворника, док је домаћи састав домаћин екипи Слодода 73 из Новог Града