Одржана 1.сједница Сталног комитета и Скупштина 56.МОСИ „Соколац 2019“: Званичне пријаве општина до 14. јуна

Аутор: Бојана Арбиња

Фото: Бојана Арбиња

На данашњем засиједању изабран је потпредсједник Сталног комитета МОСИ. Чланови комитета једногласно су подржали Предрага Ковачевића, представника Нове Вароши, која је наредни домаћин Игара. Нови потпредсједник Скупштине МОСИ је Љубивоје Вранић, такође из Нове Вароши.

Одређена је тачна сатница отварања и затварања овогодишње манифестације. Игре ће почети церемонијом свечаног отварања 3.јула у 17 часова, а крај МОСИ предвиђен је за 7.јул у 12 часова.

Утврђени су и прецизни рокови за пријаве општина учесница и екипа. Прелиминарне пријаве морају се доставити до 3. јуна, а званичне пријаве до 14. јуна. Идућа сједница планирана је за 17. јун, када ће бити обављен и жријеб екипа.

Према ријечима Дејана Елеза, предсједника Сталног комитета, утврђене су цијене хране и смјештаја, те број такмичарских дисциплина.

– Учесници 56.МОСИ такмичиће се у 15 спортских грана: атлетика, фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, тенис, риболов, карате, стрељаштво, мали фудбал, планинарство, одбојка на пијеску, шах, стони тенис и бициклизам. Спортови у Пара МОСИ су: шах, стрељаштво, атлетика- трка на 100м и кугла, пикадо и риболов. Обезбиједили смо довољан број смјештајних капацитета, а надам се да ће се тај број повећати у наредним данима. На идућој сједници знаћемо тачан број општина учесница, као и број спортиста, казао је Елез.

На сједници је подржана иницијатива да се од ове године МОСИ породици придруже општина Севојно и Сребреница. Представници поменутих општина изразили су своје задовољство и захвалност што им се указала прилика да се придруже овој значајној спортској смотри.

Предсједник Организационог одбора и начелник општине Соколац Милован Бјелица, пожелио је добродошлицу свим гостима уз напомену да ће учинити све да учесници овогодишњих Игара памте Соколац по лијепом.

– Настојимо да све буде спремно како би се спортисти, спортски радници и гости осјећали пријатно у нашем граду. Приводимо крају инфраструктурне радове, видео надзор, припрему смјештајних капацитета и свега осталог. Истакао бих да нам је Град Источно Сарајево пружио помоћ, а покровитељство је повјерено српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који ће отворити овогодишње МОСИ, казао је Бјелица.

56. МОСИ „Соколац 2019“ поред богатог спортског садржаја, пратиће и разноврстан културно-мјетнички програм.